The OthersPornocu iz peşinde

Pornocu iz peşinde

10.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Pornocu iz peşinde

Pornocu iz peşinde
10 Ocak 1999
Pornocu iz peşinde

ABD Başkanı Bill Clinton'ın Monica Lewinsky skandalının önemli isimlerinden biri olan Savcı Kenneth Starr konuyla ilgili raporunu yayınladıktan kısa süre sonra posta kutusunda bir mektup buldu. Mektupta ünlü pornografi dergisi Hustler'dan gelen bir iş teklifi yer alıyordu. "Ne ilgisi var?" sorusunun yanıtı şöyleydi: "Yayınladığınız raporun 50 ayrı yerinde cinsel organlardan bahsediliyor. Hustler'ın bu ayki sayısında ise bu sayı sadece 44. Siz bizim için doğru insansınız."
Mektubun yazarı Hustler'ın yayıncısı Larry Flynt idi. Flynt hayatı boyunca pornografi düşmanlarıyla, aşırı muhafazakarlarla ve feministlerle birçok savaşa girmiş ve çoğunu da kazanmış, çeşitli konularda 30 dergi sahibi bir medya imparatoru. Ayrıca sıkı bir Demokrat Parti sempatizanı.
Flynt'in sağa sola tepki vererek yetinmeyeceği çok belliydi. Nitekim kısa sürede harekete geçti ve Cumhuriyetçiler tarafından köşeye sıkıştırılan Clinton'ın "öcünü almak" üzere atağa kalktı. 5 Ekim Pazar günü Amerikan Washington Post gazetesine tam sayfa ilan vererek herhangi bir kongre üyesiyle, senatörle ya da ülke yönetiminin üst kademelerinden biriyle evlilik dışı ilişki yaşadığını ispatlayacak olanlara 1 milyon dolar (315 milyar TL) vereceğini vaadetti.
Flynt'in bu çağrısına iki gün içinde 200 kişi yanıt verdi. Şu ana kadar da 2000'den fazla ihbarın doğruluğu araştırılıyor. Yeminli beyan veren kadınların iddiaları eski FBI görevlilerinin de dahil olduğu bir ekip tarafından inceleniyor ve hikayelerinin gerçek olup olmadığına karar veriliyor. "Bu tip araştırmalar için yüksek bir gazetecilik standardı yakalamak zorunda olduğumu düşündüm. Kaynaklarım hakkında şüpheye yer bırakmamalıydım," diye konuşuyor Flynt.
İlk bakışta bir partizanın sert bir tepkisi olarak görünen bu girişim kısa süre içinde meyve verdi. Gelecek yıl Temsilciler Meclisi Başkanı olacak Bob Livingston ilk kurbandı. "33 yıllık evliliğimden zaman zaman saptım," diyerek istifa eden Livingston "Fakat hiçbir zaman yanımda çalışanlardan biriyle ilişkiye girmedim ve olanlar hakkında yalan yere yeminli ifade vermedim," sözleriyle Clinton'a dokundurdu.
Bu olayla Flynt başlattığı savaşın ilk muharebesini kazanmış oldu. Kendisini arayan kadınlardan birçoğu Livingston'ın adını vermişlerdi ve bunlardan dört tanesinin hikayesinde önemli ölçüde gerçeklik payı vardı. 55 yaşında, evli ve dört çocuk babası Livingston'ın istifasına da bu ciddi iddialar sebep olmuştu. Flynt, Livingston hakkında "Elimizde bir kadınla yaptığı telefon seksinin kaydı var. Söyledikleri hayli baştan çıkarıcı. Bu adam kendini gerçek bir Romeo gibi görüyor," diyor. Bu zafer Flynt'i pek gevşetmemiş. Clinton'a yapılanları affedemediği için bu fahri dedektifliği sürdürecek gibi. "Öyle şeyler çıkaracağım ki ortaya Clinton onların yanında Bakire Meryem gibi kalacak. Livingston daha işin başı. Kalkacak tozdan bir sürü insan yutacak," diye konuşuyor ve ekliyor: "Elimde çok büyük bir balık var."
Flynt isim vermiyor ama bu, büyük balığın kim olduğunu tahmin için açılan bahisleri durdurmuyor. Cumhuriyetçilerin hepsi diken üstünde. Herkesin aklına ilk gelen isimlerden biri Kongre Üyesi Dan Burton. Clinton yönetiminin gerçek bir düşmanı olan Burton eylül ayında evlilik dışı bir ilişkiden çocuğu olduğunu kabul etmişti. "Sabahtan akşama kadar arayabilirsiniz ama başka hiçbir şey bulamazsınız," diyor Burton ama belli olmaz. Tehdit altında olan bir başka isimse 2000 yılında Cumhuriyetçilerin başkan adaylığı için en kuvvetli seçenek olan George W. Bush. Her zaman karısına bağlı kaldığını söylüyor ama Texas'ta çok "vahşi" bir adam olduğu herkesin dilinde.
Tabii burada bir etik tartışması çok net görülüyor. Herkesin Flynt'e ortak sorusu şu: "Madem Clinton'a yapılanları protesto ediyorsun, neden rakiplerini aynı seks şantajı yöntemleriyle elemeye çalışıyorsun?" Flynt'in buna cevabı kısa ve net: "Ümitsiz zamanlarda her şey göze alınır."

Flynt'in hayatı
57 yaşındaki Larry Flynt Kentucky doğumlu. Fakir bir aileden gelip trilyoner bir medya imparatoruna dönüşü tipik bir "Amerikan Rüyası" örneği. 5 çocuğu var ve şu anda eski hemşiresi Liz Berrios ile evli. Kızlarından Tonya yıllar sonra Hıristiyanlığı yeniden keşfetti ve şu anda ABD'nin dört bir yanında pornografi karşıtı konuşmalar yapıyor. Fakat Flynt'i asıl özel kılan, hür ifade için hayatı boyunca verdiği savaş. 1987 yılında, Hustler'da annesiyle seks yapan birinin anlatıldığı bir çizgi hikaye nedeniyle Yüksek Mahkeme'ye çıkarıldığında yaptığı başarılı savunma hala herkesin dilinde. 1978 yılında sayısını bile hatırlamadığı müstehcenlik davalarının birinin çıkışında silahlı saldırıya uğradı ve belinden aşağısı felç oldu. 1997 tarihli "Skandalın Adı: Larry Flint" (People vs. Larry Flint) filmiyle ABD dışında da yaygın olarak tanındı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler