15 ülkede yapılan araştırma sonuçlarına göre, prezarvatifi erkekler değil kadınlar taşıyor
Cinsel hastalıklar ve istenmeyen gebelikler konusunda 18 - 24 yaş grubu gençler üzerinde yapılan bir araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı.
Araştırma sonuçlarına göre yanında prezarvatif bulunduran kadınların sayısı erkeklere göre bir hayli fazla.
15 ülkede 10 bin kişi üzerinde yapılan Dördüncü Durex
Dünya Cinsellik Araştırması sonuçlarına göre kadınlar da korunmak için prezarvatifi tercih ediyor ve partnerleri için yanlarında hazır bulunduruyor. Prezarvatif, erkeklerin kullandığı bir yöntem olmasına karşın kadınların bu konuda daha tedbirli olduğu ve yanında prevarvatif taşıyan kadın sayısının erkeklere oranla bir hayli fazla olduğu belirtildi.
Araştırma, cinsel hastalıklar ve cinselliğe bakış açısından ülkemizdeki gençlerin giderek bilinçlenmesine karşın eksiklerin hala çok fazla olduğunu da gözönüne serdi. Başta AIDS olmak üzere bulaşıcı hastalıklar ve korunma yöntemleri konusunda "Bana birşey olmaz" mantığının hala geçerliliğinin koruduğuna dikkat çekildi.
Ev, sağlığa tercih edildi
15 ülkede yaklaşık 10 bin kişi üzerinde yapılan araştırmadan çıkan bir başka ilginç sonuç ise Türkiye'de yaşayan insanların sahip olmak istedikleri şeyler içinde ev ve otomobilin sağlıktan önce gelmesi. "Bugünden itibaren 10 yıl içerisinde sahip olmayı arzuladığınız üç şey nedir?" sorusuna dünya genelinde sırasıyla "iyi bir iş", "mutlu bir evlilik" ve "sağlıklı bir yaşam" yanıtları verilirken, Türkiye'de sıralamayı "ev", "
otomobil", ve "sağlık" yanıtları oluşturdu.
Araştırmaya göre;
* AIDS riskine rağmen
yüzde 55'lik bir oran davranışlarında ve cinsel yaşantılarında bir değişiklik yapmıyor.
* İlk cinsel deneyiminde korunmak için herhangi bir yöntem deneyenlerin oranı yüzde 57.
* Erkekler kadınlardan daha fazla eş değiştiriyor.
* "Cinsel ilişkide en korktuğunuz nedir?" sorusuna verilen yanıtları sırasıyla cinsel hastalıklar ve istenmeyen gebelikler oluşturuyor.