The Others Reis’in de ‘Reis’i yakalandı

Reis’in de ‘Reis’i yakalandı

09.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Reis’in de ‘Reis’i yakalandı

Reis’in de ‘Reis’i yakalandı


Tarzan çetesi operasyonu büyüdü. Bir komiser üç polis daha gözaltında. Çatlı’nın, gözaltındaki Kırıkhan eski Belediye Başkanı MHP’li Bilir’e ‘Reis’ diye hitap ettiği anlaşıldı


       Tarzanlar" çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 27 kişi arasında, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın yakın arkadaşı Kırıkhan eski Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Bilir’in de bulunması, çeteyle Susurluk çetesi arasındaki bağlantı olasılığını güçlendirdi. Çetede biri komiser üç polis ve eski gazeteci Levent Özcanlı’nın da yer aldığı bildirildi.
       Uzi marka suikast silahı, yedi Kalaşnikof ve çok sayıda tabancanın yanı sıra Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin’in iki yıl önce sattığı Mercedes 300 SEL marka zırhlı otomobilin de ele geçirildiği “Tarzanlar" çetesi operasyonun boyutu büyüyor.
       Operasyonda Şahin’in eski otomobilinden başka çete üyelerinin kullandığı Şahin marka ikinci bir zırhlı otomobil bulundu. Yetkililer, Mercedes’te bir Uzi, beş Kalaşnikof, 36 mermi, çok sayıda sahte nüfus ve sürücü kimlik belgesi bulduklarını açıkladı. Adana, Mersin, Ankara ve İstanbul’daki operasyonlara Emniyet Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği özel ekiplerin katıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan Mehmet Bilir’in adı, 1984 - 1986 arasında Hatay’da sık sık “Mehmet Özbay" sahte kimliğiyle BOTAŞ’ın taşıma ihalelerine giren Çatlı ile anıldı. Camianın “Reis" olarak tanıdığı Çatlı’nın da Bilir’e “Reis" diye hitap ettiği iddia edildi.
       Bilir’in Çatlı’yı arandığı sırada Belen’deki bir evde 45 gün sakladığı, Azerbaycan’da Haydar Aliyev’e yönelik darbe girişiminde Çatlı’yla aktif rol oynadığı iddiaları ortaya atıldı.

       Çeteye polis telsizi
       Gözaltındaki üç polis, emniyetten çaldıkları telsizleri ve polis üniformalarını çete elemanlarına verdikleri iddiasıyla sorgulanıyor. Polis üniformalarıyla telsizlerin Ankara, İstanbul gibi kentlerde adam kaçırmalarda kullanıldığı bildirildi. Çevik Kuvvet polisinin kullandığı telsizlerden bazıları çete üyelerinde ele geçirildi.
       Emniyet yetkilileri, yakalanan silahlar arasında seri numaraları silinmiş Uzi bulunmasına dikkat çekerek, bu silahların “Mehmet Ağar’ın Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde, örtülü ödenekten 25 milyon dolar ödenerek alınan ve kaybolan silahlarla bir ilişkisinin olup olmadığının araştırıldığını" söyledi. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, çeteye yardım ve yataklık edenlerin araştırılması talimatını verdi.