The Others Şapka geldi...

Şapka geldi...

28.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şapka geldi...

Şapka geldi...



Bayram değil seyran değil Süleyman Demirel neerden çıktı? TV programları, gazete sayfaları vs... Efsane geri mi dönüyor yoksa!
Grup Yorum ilk defa bir TV kanalında konser verdi. Flash TV'de Kıvırcık Ali ile Arzu'nun programına katıldılar. Bu arada Kıvırcık Ali gittiğim iki şehirde, Erzurum ve Artvin'de en çok dinlenenler arasında. Halkın magazini, bizim haritanın oldukça dışında...
Söz halk ve magazinden açılmışken "Televole" bir süredir "sosyal magazin" yapıyor. Denizli'de mısır közleyen ninemiz vardı, bir de Bartın'da dev şişirme lastik ile denize giren gençlerimiz. Çeşme-Bodrum ile Türkiye pek bir farklı yaz sıcağında. Bizzat halkımız kendi magazininin konusu oluyor. Sosyolojik araştırmalara konu olan "Televole", temsil ettiği kültürün gereğini yerine getiriyor. Arto Angel Bar'da, vatandaş Nurettin de Bartın kıyılarında icabında... Ankara'da havuza giren bir genç kızımız "buraya kimlerin geldiğini" şöyle ifade ediyor; "Memur olan da geliyor, daha yüksek kalitede olanlar da"... Genç kızımız acaba hangi guruba mensup? Bakın bunlar önemli ayrıntılar. Bizde tarifler, insanların yaşamdaki verilere nasıl baktığını çok güzel anlatır. Yüksek kaliteye kimler giriyor? İşte "Televole" de yer alan isimlerden başlayıp Ankara'daki yüksek kademe bürokrat, iş adamına kadar bir yelpaze. Memur olanlar da hani şu Kızılay'a girmeye çalışanlar oluyor sanırım... Onlar yüksek kaliteye ulaşamadıklarından memur oluyorlar! Garip ama gerçek!
Ali Atıf Bir Hoca Meltem Cumbul'u konuk etmiş CNN TÜRK'teki programında (Bu arada hocam, programın adı çok uzun). "Türkiye'nin gurur duyacağı bir aktrist olmak istiyorum" dedi Cumbul. Valla bence hiç bir sakıncası yok... Bir de İran sinemasının bizi geçtiğini söyledi. Yok, buna inanmıyorum. Bizde Sinan Çetin var, Mustafa Altıoklar var... Türk sineması kaya gibi valla.
Şarkıcıların da Türkçe standartları vardır. "Allaama şükürler olsun" derler mesela. Bir de şöyle devrik cümle kurmada üstad sayılırlar; "Beni en çok enterese eden"... Deniz Seki örneğinde olduğu gibi.