The Others Sesli kütüphane destek bekliyor

Sesli kütüphane destek bekliyor

29.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sesli kütüphane destek bekliyor

Sesli kütüphane destek bekliyor


Demet Eyi


       Türkiye Görmezler Eğitim ve Himaye Derneği'nin 1988 yılında Kadıköy'de açtığı, ülkemizin ilk sesli kütüphanesi, yaşadığı tüm maddi sıkıntılara rağmen görme engelli vatandaşlara hizmetini sürdürüyor. 500 kitabı içeren 8 bin kasetten oluşan kütüphanede ağırlıklı olarak lise ve üniversite ders kitapları yer alırken şiir, hikaye, roman,felsefe ve psikoloji kitapları da bulunuyor.
       Sesli kütüphaneden en fazla üniversitede okuyan görme engelli öğrenciler yararlanıyor. Bunlardan biri de İstanbul Üniversitesi Psikoloji Rehberlik Bölümü öğrencisi Sami Topçu. Üniversite 1.sınıfta okuyan Topçu, üniversitede kendisi gibi görme engellilere yönelik hiçbir çalışmanın olmadığından yakınırken, bütün kitaplarını bu kütüphaneden karşıladığını, yeni ders kitaplarını da burada okuttuğunu ifade etti.
       Kütüphane İşletme Müdürü Meral Uztürk, Türkiye'nin en büyük sesli kütüphanesi olmalarına rağmen yine de birçok eksiklerinin olduğunun kaydetti. Öğrencilerin ihtiyacı olan kitapları kendi stüdyolarında profesyonel okuyuculara okutarak kaydettiklerini ifade eden Uztürk, en büyük gelir kaynaklarının bağışlar olduğunu söyledi.
       İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Mert Sarı, sesli kütüphanelerde her konudaki kaynağa ulaşmasalarda temel kaynakları bulabildiklerini belirterek bu kütüphanelerin geliştirilmesi için vatandaşlardan destek istedi.
       Tel: 0216 337 26 73