The Others Şimdi neden savaş

Şimdi neden savaş

02.04.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şimdi neden savaş

Şimdi neden savaş


EFENDİM savaş ayağına yine tedbirler vs. Hani tezkere çıkmayınca aportta bekleyen IMF paketi devreye girdi. Bizim "savaş durumu nedeniyle maliyetleri kısıyoruz ve de dizileri çekmiyoruz" mantığı da aynı. Yani savaşın çıkacağı bu dizilerin yeni bölümleri çekilirken bilinmiyor muydu? Aynı IMF durumu.

OLAY TV’de pazartesi akşamı film yayınlanıyor... Hemen alt köşede Bağdat’tan son görüntüler. İlginç bir yayın anlayışı... Üstte senaryo üzerine çekilmiş bir film, altta o an gerçekten yaşanan bombardıman. Yabancılaşma dedikleri bu olmalı.

YAA, böyle yaparlar, Tarık Aziz NBC kanalındaydı! Peter Arnett kendi çalıştığı kanalın kafasını bozmuş... Canım zaten onun borusu Körfez Savaşı’nda ötüyordu. Aynı şeyleri bir daha niye anlatsın adam, tabii ters köşe yapması gerekiyordu adından söz edilmesi için. Yani ABD politikasını yerden yere vurmak... Onu da yaptı. Arnett amcamın bu tutumunu doğru ve profesyonel buluyorum.

KANAL D haberlerde Türk Dil Kurumu’nun icadı yeni sözcükler ile ilgili haber vardı. Podyumun adı "çıkmalık" olmuş. Züppeler için komik ama halkımız için benimseyerek kullanacağı bir sözcük. "Garı bi çıkmış çıkmalığın üstüne, salına salına gidiyordu anadın mı?"... Bak yakışıyor. Podyum burada sırıtıyor... Halbuki çıkmalık ne kadar güzel uyuyor değil mi?

"EKMEK Teknesi" girişini yapıyor, altta bir yazı; "20 saniye sonra başlıyor"... Tanıtım ve ardından reklama girdi, saydım 1 dakikayı çoktan yakalamıştı. Hangi yönetici böyle bir süreyi belirlemiş merak ettim doğrusu.

KABLODA Ulusal Kanal’ın ana haber bülteni televizyonların en ilginç formatına imza atıyor. "Bira bu kapağın altında" reklamı, bizim kuşağın unutulmazıdır. Bu birayı içen de Yılmaz Gruda’ydı. Şimdi sıkı İşçi Partili. Eh serde oyunculuk var, bunu da söz konusu kanalın haber bülteninde gösteriyor. Haberler bitiyor, Yılmaz Gruda çıkıp bir "siyasi tuluat" attırıyor. Benim "piyano ile haber sunmak" fikrine yakın bir durum...

Havuç, Light Selami, Taşfırın Ekmeği, İngiltere maçına bedava gitmişler... Milli dizimiz, yakışır!