The Others Şimdi okullu olduk koğuşları doldurduk

Şimdi okullu olduk koğuşları doldurduk

21.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şimdi okullu olduk koğuşları doldurduk

Şimdi okullu olduk koğuşları doldurduk


Cezaevleri okul oluyor. Mahkumlar ilk ve ortaöğrenimden geçirilecek, okuma-yazma öğrenecek.


       Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Adalet Bakanlığı arasında, hükümlü ve tutuklulara okur - yazarlık ve mesleki beceri eğitimi verilmesine ilişkin protokol imzalanacak.
       Protokolle, ceza infaz kurumlarıyla tutukevlerindeki hükümlü ve tutukluların okuma - yazma öğrenme ve beceri kazanmalarının yanı sıra, eksik eğitimlerini tamamlamaları, bir üst öğretim sınavlarına hazırlanmaları ve sosyal ve kültürel bakımdan gelişmelerinin sağlanması hedefleniyor.
       Protokole göre MEB, hükümlü ve tutuklular için uygun kurs programlarını ve eğitim materyalini hazırlayacak, Açık İlköğretim ve Açık Lise uygulamaları yürütecek. MEB, eğitim faaliyetleri için öğretmen ve usta öğreticileri görevlendirecek. Açık İlköğretim ve Açık Lise öğrencisi hükümlü ve tutukluların kayıt harcı, sınav ve kitap ücreti MEB tarafından karşılanacak.
       Hükümlü ve tutukluların Açık İlköğretim ya da Açık Lise sınav haklarını kaybetmemeleri için ceza infaz kurumları ve tutukevleri arasındaki nakilleri, sınav tarihinden en az 15 gün önce ilgili kuruma bildirilecek. Kurs ve etkinlikler kapsamındaki sınavlar ile Açık İlköğretim ve Açık Lise sınavları, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinin bünyesinde yapılacak.
       Kursları başarıyla bitiren hükümlü ve tutuklulara, MEB tarafından "Kurs Bitirme Belgesi" verilecek. Kursları tamamlamadan tahliye olanlar için "Kursa Katılım Belgesi" düzenlenecek.
       Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, yakında er ve erbaşlara da meslek edindirme kursları verileceğini bildirdi.