The Others Sınır ötesi umut

Sınır ötesi umut

12.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sınır ötesi umut

Sınır ötesi umut


Hasan Dalgıç - İzmir


PKK'lı teröristlerin 7 Türk askerini elinde rehin tuttuğu iddiası kayıp asker ailelerini sevince boğdu.
Bu konuda kendisine Kuzey Irak kaynaklı bilgiler ulaştığını İmralı'daki tarihi duruşmada dile getiren İzmirli müdahil avukat Çiler Savaşan da kayıp asker ailelerinin umudu oldu.
Savaşan'ı İzmir'deki bürosunda ziyaret eden Karşıyakalı kayıp asker Engin Ekşi'nin yakınları, "Bir umut ışığı bekliyoruz" dedi.
Ağabey Fadıl Ekşi, 7 yıldır yollara baktıklarını, çalan her telefonu heyacanla açtıklarını, bir yıl önce Uluslararası Af Örgütü'nden de yaşadıklarına dair bilgi aldıklarını belirterek, "Hissediyorum, o yaşıyor. Buna eminim" diye konuşurken ablası Ayten Ekşi, "Kardeşimi çok özledim" diyerek gözyaşı döktü.

Erzurumlu aile "Oğlumuzu verin"...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik başlatığı sınır ötesi harekat sırasında Mehmet Karaca ve Fatih Murat Diktaş adlı iki arkadaşı ile birlikte kaybolan Erzurumlu Yunus Çaça'nın anne ve babası da son haberle umutlarının arttığını söyledi.
Emine Çaça ve Baba Haydar Çaça, oğullarının 1994 yılında 9 aylık askerken operasyon sırasında kaybolduğunu belirterek, "Bir kaç ay sonra kendisini haber yapmak için Kuzey Irak'a giden televizyonların yaptığı röportajda görünce dünyalar bizim oldu. Aradan 4 yıl geçti, ama oğlumuz ve arkadaşlarından bir daha haber alamadık. Ama yaşadığından eminiz. Dört gözle yolunu bekliyoruz" dediler.