The Others Şirketler ‘11 Eylül tedbiri’ alıyorlar

Şirketler ‘11 Eylül tedbiri’ alıyorlar

05.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şirketler ‘11 Eylül tedbiri’ alıyorlar

Şirketler ‘11 Eylül tedbiri’ alıyorlar


ABD’de İkiz Kuleler’e yapılan saldırı, şirketlerin planlama gündemlerini değiştirdi. Geleneksel iş planları içinde artık ‘Felaket planlaması’ da önemli bir yer tutmaya başladı. Bu konuda uzmanlar şirketlere danışmanlık yapıyor. Felaket planlaması konusunda ilk akla gelen isimlerden Ian Corbett, 15 Ocak’ta konferans vermek üzere Türkiye’ye geliyor.
Turk.Internet.com tarafından getirilen Corbett, 17 Ağustos depremi sonrasında Türk şirketlerinin de gündemine giren felaket planlaması konusunda bir konferans verecek. Felaket planlaması odaklı çalışan Storagetek’in Türkiye’den sorumlu yöneticisi olan Ian Corbett, bilgi saklama ve yedekleme konusundaki gelişmeleri anlatacak.

Kuleler’deki bilgileri kurtardı
Corbett Storagetek firmasının Londra ofisinde EEAME direktörü olarak görev yapıyor. 11 Eylül 2001 günü yaşanan terörist saldırısından sonra, New York’ta faaliyet gösteren Storagetek, saldırıdan hemen sonra çalışmalara başlayarak, Dünya Ticaret Merkezi’nin ikiz kulelerinde bulunan 15, çevre binalardaki 68 müşterisinin hiçbir datasının kaybolmadan 48 saat içinde kullanımını sağlamıştı.