The Others Sivas'ta sakin gün

Sivas'ta sakin gün

03.07.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sivas'ta sakin gün

Sivasta sakin gün

SİVAS'ta 37 kişinin yanarak öldüğü olayların dördüncü yıldönümü beklentilerin aksine sakin geçti. PKK'nın canlı bombası Hanife Tabak'ın Sivas'ta eylem yapacağı ihbarı üzerine alarma geçen polis, geniş güvenlik önlemi aldı.
Kent girişlerindeki kontrol noktalarında arama ve kimlik kontrolü yapılırken, 37 kişinin öldüğü Madımak Oteli'nin bulunduğu sokağa çıkan yollarda sıkı denetim yapıldı. Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı, diğer cadde ve sokaklarda da araçların parketmesi yasaklandı. Polis helikopterleri kent üzerinde kontrol uçuşu yaparken Madımak Oteli'nin üst katlarına polis yerleştirildi. Alevi vatandaşların yaşadığı Alibaba Mahallesi'nde ise 5. Er Eğitim Tugayı'na bağlı birlikler ve polisler devriye görevi yaptı.
Pir Sultan Abdal Derneği temsilcisi Mustafa Kaplan, 53 demokratik kitle örgütü ve bazı siyasi partiler Atatürk Anıtı'na ve otele çelek koydu. Kaplan, şu açıklamayı yaptı:
"Her türlü senaryoyu ortaya koyup ve oynayanları çok iyi tanıdığımızı bilmeliler. Onlar Madımak katliamının yapımcılarıdır. Onlar Madımak'ta yakılanların `İmdat' çığlıklarına kulaklarını tıkayanlardır. Susurluk gerçeğini kapatmak isteyenlerdir. Şeriat ve çete ülkemizin birbirini örten iki sorunudur. Birine karşı verilen mücadele birbirinin mücadelesini örtmemelidir. Bugünün iktidarı Sivas katliamını onaylayan ve milletvekilliğine soyunanlardır. Katliamın dördüncü yılında eli kanlı katilleri nefretimizi haykırıyor, şehitlerimizi unutmayacağımızı belirtmek istiyoruz. Sivas'ın ışığı sönmeyecek, söndüremeyecekler."
Madımak Oteli'nin sahibi Murtaza Öğütçü ise yaşanan olayların üzücü olduğunu, ölenlerin yakınlarıyla birlikte bundan en çok kendilerinin zarar gördüğünü belirtti. Gazetecilere oteli gezdiren Öğütçü, "Gerek manevi gerekse ekonomik yönden çok yıprandık" dedi.