The Others Şoförden, ofisboydan genel müdür çıkarıyor

Şoförden, ofisboydan genel müdür çıkarıyor

02.06.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’deki şirketinde şoförleri genel müdür yapan TNT Ekspres’in Türkiye’deki şirketinde de ofis elemanları ‘bölüm müdürü’ düzeyine yükseldi. Bir ‘satış temsilcisi’ Cenevre İş Geliştirme Bölüm Müdürlüğü’ne atandı

Şoförden, ofisboydan genel müdür çıkarıyor

Şoförden, ofisboydan genel müdür çıkarıyor

İngiltere’deki şirketinde şoförleri genel müdür yapan TNT Ekspres’in Türkiye’deki şirketinde de ofis elemanları ‘bölüm müdürü’ düzeyine yükseldi. Bir ‘satış temsilcisi’ Cenevre İş Geliştirme Bölüm Müdürlüğü’ne atandı

EVRİM ERGİN

Dünya genelinde 42 bin çalışanı bulunan TNT Ekspres’in, İngiltere’deki şirketinde şoförler, yükseldi genel müdür oldu. Bütün dünyada insan kaynaklarında ‘Merit’ modelini uygulayan TNT’nin Türkiye’deki şirketi TNT Türkiye’de de çok alt kademelerde işe başlayan birçok kişi, kısa zamanda müdür düzeyine yükseldi. İç satış sorumlusu Zümrü Erkan insan kaynakları müdürü oldu. Satış temsilcisi Uğur Sirmen İsviçre/Cenevre İş Geliştirme Müdürü oldu.
TNT Express Türkiye’nin Güneşli Operasyon Merkezi’nin açılışı için Türkiye’ye gelen TNT International Express Dünya Başkanı Alan Jones, Türkiye’de kendini işe adamış, son derece coşkulu bir ekiple çalıştıklarını söyledi.
Organizasyonlarının kalbini insana yatırımın oluşturduğunu, belirten Jones, "Burada o kadar iyi, müthiş bir ekip var ki, bütün yatırımlarımızı buna dayanarak güvenle yapıyoruz" dedi.

Kadroyu değiştirmiyor
Çalışanlarının kalitesini yükseltmek için sürekli yatırım yaptıklarını ve bu konuda dünyada önde gelen şirketlerden birisi olduklarını anlatan Jones, "42 bin çalışanımız var. Hepsi dünyanın neresinde olursa olsun aynı standartlarda hizmet veriyor" dedi. Bu standardı sağlamak için insan kaynaklarında önce yatırım, başarının ödüllendirilmesi ve süreklilik ilkesi ile hareket edilmesi gerektiğini anlatan Jones şöyle konuştu:
"2000 yılının başında çalışanlarımıza yatırım konusunda ciddi kararlar aldık. Birçok şeyi başardığımızı gördük. Çalışanlarımızın başarılarını ödüllendiriyoruz. Ve süreklilik... 10 yıl önce de bu çalışanları burada görebilirdiniz. İstikrar bizim için önemli. İngiltere’de şöförlükten başlayan insanlar şu anda genel müdürlük yapıyorlar. Oradaki tüm yöneticlerimiz işe şöförlük yaparak başlamışlar. Bu yaklaşıma dünyanın her yerinde sahibiz. Yükselme şansı tanıyarak, onlara kariyer yapma şansı veriyoruz. Türkiye’de de benzer çok iyi örnekler çıktı. Satış elemanı olarak işe başlayan Zümrüt Hanım, 12 yıldana beridir bizimle çalışıyor ve şimdi burada Personel Müdürü olarak görev yapıyor. Bu da insan kaynaklarındaki Merit sistminin bir örneğidir."

Türkiye, Cenevre’ye müdür gönderdi
TNT Ekspres’in bütün dünyada uyguladığı insan kaynakları sistemi, Türkiye’de şirkete alt düzey eleman olarak giren birçok çalışanın önünü açtı. TNT Ekspres Türkiye’de kısa zamanda müdür olan çalışanlar şöyle:
Adı Şirketteki ilk görevi Şimdiki görevi
Zümrüt Erkan İç satış sorumlusu İnsan kaynakları müdürü
Uğur Sirmen Ürün satış temsilcisi İsviçre Cenevre İş Geliştirme Müd.
Ertan Aslanoğlu Hava kargo satış temsilcisi Operasyon müdürü
Kudret Erdoğan Ofis elemanı Gümrük operasyon temsilcisi

‘Sizin enflasyona şaşırıyorum’
TNT Ekspres Dünya Başkanı Alan Jones, Türkiye’deki ekonomik durumu değerlendirirken şöyle konuştu: "Bu kadar yüksek bir enflasyona çok şaşırıyorum. Hükümetin bu konuda tedbir alması gerekiyor. Ayrıca Türkiye’nin bir an önce AB’ne alınmasını isterim. Türkiye’ye geldiğimden bu yana insanlardan hep pozitif elektirik alıyorum. Sadace bizim şirketimizde değil, Türkiye’de çok iyi derecede yetişmiş bir insan gücü var. Bu ülkenin geleceği için çok iyimserim. Ayrıca buradaki operasyonlarımızı geliştirmekten de mutluyum. Bence burası harika bir yer."