The Others Şova çıkmadı

Şova çıkmadı

07.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şova çıkmadı

Şova çıkmadı


Ağca basını protesto ediyormuş!..


       Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi cinayeti sanığı Mehmet Ali Ağca, Kadıköy'de Fruko Gazoz Fabrikası ve kuyumcu soygunuyla bir taksinin gasp edilmesi suçlarından 72 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, medyayı protesto ettiğini açıklayıp ilk kez duruşmaya gelmedi.
       Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci duruşmasına, Ağca'nın avukatı Şevki Lülecioğlu ile müdahil Hamza Fikri Yıldırım katıldı. Tanık olarak mahkemeye çağrılan kişilerin gelmediğinin anlaşılması üzerine, Başkan Erdal Şahin, taraflardan tanıkların durumuna ilişkin görüşlerini sordu. Yıldırım, Aykut Aydal'ın ifade vermek istediğini söylerken, Cumhuriyet Savcısı Ertan Erbay, davanın geldiği aşama ve toplanan deliller çerçevesinde, dinlenecek tanıkların sonuca etkili olamayacağını ve daha önce alınan ifadelerle yetinilmesini istedi.
       Duruşmaya kısa bir ara veren heyet, dinlenilmesi istenen tanıkların çağrılmasından vazgeçilmesine karar verdi. Tanıkların 1979'daki ifadelerinin de okunduğu duruşmada, büyük bir bölümünün, Ağca'yı teşhis ettiği belirtildi.
       Bu arada Yıldırım söz alarak, "Ağca'nın altınları nereye sattığını öğrenmek istiyorum. Çaldığını söyledi, ama kime sattığını söylemeden kaçtı" dedi. Erbay ise, soruşturmanın genişletilmesi yönünde talebi olmadığını söyleyerek, esas hakkındaki görüşünü hazırlayabilmek için dava dosyasının tüm delilleriyle birlikte kendisine verilmesini talep etti. Lülecioğlu da, soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talepleri için süre talebinde bulundu.
       Ağca'nın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, Lülecioğlu'na istediği süreyi tanıyarak duruşmayı erteledi.