The Others Tarih kanalı olmalı

Tarih kanalı olmalı

04.09.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tarih kanalı olmalı

Tarih kanalı olmalı


BİLİŞİm Fuarı ile acayip bir şekilde "biliştik"... Flash TV'de bir haber vardı fuara ilişkin.. Devlete ait kurum ve kuruluşlarda acayip bir "e - Devlet" olayı, yani internet bağlantısı gerçekleşiyormuş. Vatandaş her işini bu "e" sayesinde yapmaya başlamış vs.. Bu bir mecburiyet, tabii ki "e"leşeceksin. Ama bir rakam daha verdiler. Avrupa'da "e"leşme oranı yüzde 50, bizde "e"leşme oranı yüzde 13. Yani bilgisayar kullanımı durumu. Şimdi popülizm yapsam "E bebeğim e" diye bir şeyler yazmam gerekecek. Bu işler çabuk olmuyor ama bazıları öyle bir havaya giriyor ki... Bu havaya girenlerin simgesi metro. Evet metro. Tanıtım yaparken (reklam ve tanıtımlarda bol bol görüyoruz) "Megakent" havasını vermek için beş kilometrelik metroyu sanki o şehrin vazgeçilmez simgesiymiş gibi gösterirler.

OlaY TV'de "Tozlu Raflar" diye bir program var. Yakın tarihimizle ilgili belgesel deyince akla ne geliyor? Mehmet Ali Birand imzalı yapımlar. Her bir bölümü kendi içinde bölümlere ayrılacak kadar çok olaylara gebe bir yakın tarihimiz var. Bir değil, on değil, yüz değil gerçekten binlerce program yapılsa malzeme tükenmez. "Tozlu Raflar" bu açıdan önemli. Türkiye kendi "Tarih Kanalı"nı mutlaka bir gün kuracak...

Sİnan Çetin Kanal D'den tekrar Show'a geçti "Film Gibi"yle. Yeni yayın döneminde eski kanalına geri dönüşünü "komşuya gitmiştik" diye yorumladı. Ev sahibi pek öyle düşünmemişti, çarpıyı yapıştırıvermişti programın üstüne. Yazarken gülüyorum; bu ilişkiler böyle... Çarpı atarlar, sonra kaldırırlar çarpıyı. Yersen; bir şey olmamış gibi tekrar gelirsin. Cukka sağlamsa gerisini boşver.

NTV'de "Gölge Kabine" programının konuğu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ti... Yıdlız Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayhan Altuğ karizması ile Bakan Çelik'i vallahi ezdi geçti. "Bizim ülkede hastane neyse postane de odur" dedi Bakan... Sanırım gecenin özeti buydu!

Deniz Gökçe Süreyya Ayhan'la ilgili olarak katıldığı Show Haber'de Hıncal Uluç, Cüneyt Koryürek ve Kenan Onuk'a fena yüklendi. "Dinozor bunlar" dedi. Rahat durmayız biz, "Burası Türkiye yok ööle" Deniz Abi...