The Others Tehlikeli aşk!

Tehlikeli aşk!

28.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tehlikeli aşk!

Tehlikeli aşk

fuhuŞ operasyonlarında 6 bin 700 hayat kadını ele geçirildi. Yakalananların 28’i AİDS’li çıktı!
Tehlikeli aşk!

ELVAN EZBER

İstanbul ahlak polisinin, operasyonlar sonucu şehir merkezinden kenar semtlere taşınan ‘fuhuş pazarı’na yönelik geçen yıl yaptığı uygulamalarda, Türk ve yabancı uyruklu toplam 6 bin 700 kadın yakalandı.
Asayiş Şube Müdürlüğü, Ahlak Büro Amirliği kayıtlarından derlediği bilgilere göre, geçen yıl Eminönü, Aksaray, Etiler, Yenibosna ve Beyoğlu’nun da aralarında olduğu birçok ilçedeki otel, motel, bar, disko, müzikhol ve para karşılığı fuhuş yapıldığı belirlenen evlere yönelik yapılan operasyonlarda, vizesiz, karnesiz ve pasaportsuz olan, fuhuş yapan ve yaptıran Türk ve yabancı uyruklu toplam 6 bin 700 kadın gözaltına alındı.

2 bin 490’ında hastalık çıktı
Zührevi Hastalıklar Hastanesi’ne sevk edilen ve çoğunluğu Moldavya, Ukrayna, Rus, Romen ve Azeri uyruklulardan oluşan bu kadınlardan bin 750’sinin fuhuş yaptığı, 2 bin 490’ında çeşitli hastalıklar bulunduğu, 28’inin de HIV virüsü taşıdığı tespit edildi. Bu kadınları para karşılığı erkeklere pazarladıkları gerekçesiyle yakalanan 390 kişiden 320’sinin de kadın olduğu dikkati çekti. Polis yetkilileri, operasyonlar sonucu şehir içinde barınma imkânı bulamayan bazı kadınların, kenar semtlere taşındıklarını söyledi.
Öte yandan sınır dışı edilen edilen çok sayıda yabancı uyruklu kadının, çeşitli yöntemlerle tekrar Türkiye’ye gelip fuhuş yapmayı sürdürdükleri belirtildi.



İSTANBUL