The Others TEM katillerini 'cep'leri ele verdi

TEM katillerini 'cep'leri ele verdi

21.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

TEM katillerini 'cep'leri ele verdi

TEM katillerini cepleri ele verdi

EDİRNE TEM'de altı kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan eski özel Timci Cemil Andırmak ile Batı Turizm'in sahibi Gaffur Çalışkan'ın yerlerinin cep telefonuyla yaptıkları görüşmeler sayesinde belirlendiği ortaya çıktı.
Bir emniyet yetkilisi, 21 Aralık'ta işlenen cinayetin düğümünü 31 Aralık'ta çözdüklerini belirterek önce Önder Topbaş'ın ele geçirildiğini söyledi. Topbaş'ın sorgulanmasından sonra sonuca gittiklerini kaydeden yetkili soruşturmanın seyrini şöyle anlattı:
"Telekom'la işbirliği yaparak telefonlarından yerlerini belirledik. Cemil Andırmak İzmir, Gaffur Çalışkan Niğde'de idi. Birlikte Mekadonya'ya kaçmak için hazırlık yaptıklarını belirledik. Andırmak, kardeşi Mustafa Andırmak, Ali Tekin Tamgaç, İzmir'den birlikte Laguna marka araçla, Çalışkan ve Recep Ramadan da 34 YPC 30 plakalı Safrane otosuyla Tekirdağ'a hareket etti. Telefonları sayesinde adım adım izledik. Kaçacakları biraraya geldikleri gün Tekirdağ'da kıskıvrak yakadık."
Yetkili, tutuklanan sanıkların fidye için kaçırılan Avran Surjan isimli işadamının otomobilinde yakılarak öldürülmesi olayından da sorumlu oldukları yolunda önemli ipuçlarına ulaşıldığını belirterek "TEM katliamı tek işleri değil. Eski cinayetlerini de araştırıyoruz" dedi.

TEM'deki infaz olayına karıştığı iddiasıyla aranırken Niğde'de saklandığı bağ evinden son anda kaçmayı başaran Selahattin Büyüköztekin, Gökkuşağı Gazinosu sahibi Nurullah Görken ve Muammer Çalışkan'ın yakalanmasına yönelik operasyonlar da sürüyor.
12 Eylül öncesinde Adana Emniyet Müdürü'nü kurşunlamaktan mahkum olan Büyüköztekin'in oğluyla, Körken'in kızının evli olduğu, iki dünürün olayda birlikte davrandığı belirtildi.
Körken'in Bor ilçesi'ne bağlı Kemerhisar'daki eviyle, Niğde'de kaldığı bağ evi, polis ve jandarmanın gözetimi altında tutuluyor. Tüm aramalara karşın bulunamayan TEM firarilerinin, son günlerde sıkı denetime alınması nedeniyle Edirne ve Ege üzerinden yurt dışına çıkamayacaklarından, Niğde üzerinden Suriye ya da Doğu sınır kapılarından kaçabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.