The OthersTerör önlemleriyle gelen il umudu

Terör önlemleriyle gelen il umudu

27.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Terör önlemleriyle gelen il umudu

Terör önlemleriyle gelen il umudu

TERÖR nedeniyle alınan önlemler, Şebinkarahisar'ın il olma şansını yeniden artırdı.
Karadeniz kırsalında terörle ilgili ihbarlar nedeniyle bölgede bir güvenlik şeridi oluşturulmasının ardından istihbarat birimlerince Milli Güvenlik Kurulu'na bir rapor sunuldu. Raporda, terörün sık görüldüğü Erzincan ve Sivas'la son aylarda terör tehdidi içinde olan Tokat, Ordu ve Giresun'un merkezi konumunda olması nedeniyle Şebinkarahisar'ın 64 yıl sonra yeniden il yapılmasının şart olduğu bildirildi.
İlçe yöneticileri, Şebinkarahisar'ın il olmasının yeniden gündeme gelmesine en çok, göçü durdurulacağı beklentisiyle seviniyor. Türkiye'nin en çok göç veren ilçelerinin başında yer alan Şebinkarasihar'ın il olması halinde büyük bir kalkınma hamlesi içine gireceklerini belirten Belediye Başkan Vekili Metin Teker, böylece bölgeden göçün de duracağını söyledi. 1939 depreminde 5 bin ölü veren, 1959'daki yangında ise ilçenin yarısının yandığını ifade eden Kaymakam Mahmut Kılıçdoğan da, il olduğu takdirde Şebinkarahisar da hayatın yeniden hareketleneceğini söyledi. Kılıçdoğan, Karadeniz kırsalında terör örgütlerinin eylemlere girmesi üzerine ilçede kurulan Jitem, Özel Harekat, Komando Birliği, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Bölge Güvenlik Komutanlığı birimlerinin tamamının ilçeye taşınmasından sonra da hareketliliğin başlayacağını ifade etti.

Batman ilinin kuruluşunda Vali Yardımcısı ve Erzurum'un Uludere ilçesinin kurucu kaymakamlığını yapan Kılıçdoğan, stratejik bir bölgede bulunan ilçelerinde halkın müjdeli haberi beklediklerini söyledi. Şebinkarahisar'ın 1923 - 1933 arasında il olduğunu ifade eden Kılıçdoğan, "Şebinkarahisar 1933'te 10 ille birlikte ilçeye dönüştürüldü. Kelkit havzasındaki vilayet boşluğu, asayişteki boşluğu da beraberinde getirdi. Türkiye'nin en hızlı göç veren ilçesi durumundayız. 500 bin dolayında Şebinkarahisarlı, başka illerde yaşıyor. İlçemizde her türlü altyapı hazır. Sadece il tabelamız eksik" dedi.

Şebinkarahisar'ın il olması için Erbakan hariç tüm siyasi parti liderlerinin söz verdiğini belirten Belediye Başkan Vekili Metin Teker, "1959'da Adnan Menderes bizi il yapacaktı, ihtilal oldu" dedi. 1994 yerel seçimlerinde ANAP'tan Belediye Başkanlığını devralan DYP'nin Şebinkarahisar'ın il olması için yoğun bir çalışma içine girdiğini ifade eden Belediye Başkan Vekili Metin Teker, "Adnan Menderes, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Erdal İnönü, Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller ile ilçemizi ziyaret eden tüm milletvekilleri il olmamız için söz verdi. 64 yıldır bu halk kandırıldı. ANAP Giresun Milletvekili Yavuz Köymen, Şebinkarahisar'ın acilen il olması için MGK'ya rapor verildiğini ve buradan olumlu sonuç çıktığını bildirince umutlarımız arttı" dedi.

Teker, "İl olduğumuzda sanayi şehri olacağız" iddiasında bulundu. Teker, "İlçemizde okuma yazma oranı yüzde 99'dur. Çok sayıda işadamımız il olmamız durumunda yatırım sözü verdi. 300 kadar işadamı yatırım yapmak için bekliyor. Kuracakları tesislerin yerleri dahi hazır. Terör nedeniyle de kırsal kesimden çok göç verdik. Ancak kurulan Güvenlik birimleri şu anda terörün üstesinden geldiler. Sivas'ın Koyulhisar, Suşehri, Akıncılar, Gölova, Giresun'un Çamoluk, Alucra, Gümüşhane'nin Şiran ve Tokat'ın Reşadiye ilçeleri güvenlik nedeniyle Şebinkarahisar'a bağlandı" diye konuştu. ANAP İlçe Başkanı Oğuz Demir de, Şebinkarahisar'ın kendileri döneminde mutlaka il olacağını söyledi.


EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler