The OthersÜstün performans başarı getirir

Üstün performans başarı getirir

18.11.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

10. Kalite Kongresi’nde Milliyet İş Yaşamı Gazetesi’nin sponsoru olduğu 'Performans Değerlendirme' oturumu büyük ilgi gördü ve yaklaşık 500 kişi tarafından izlendi.

Üstün performans başarı getirir

Üstün performans başarı getirir

10. Kalite Kongresi’nde Milliyet İş Yaşamı Gazetesi’nin sponsoru olduğu 'Performans Değerlendirme' oturumu büyük ilgi gördü ve yaklaşık 500 kişi tarafından izlendi.

SİBEL KÖKLÜ

Üstün performans başarı getirir
13-15 Kasım 2001 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 10.Kalite Kongresi’nde ele alınan konulardan biri de 'Performans Değerlendirme' idi. Milliyet İş Yaşamı Gazetesi’nin sponsoru olduğu 'Performans Değerlendirme' oturumu büyük ilgi gördü ve yaklaşık 500 kişi tarafından izlendi.
Oturum başkanlığını Eczacıbaşı Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç.Dr.Nilsen Altıntaş’ın yaptığı seminerin konuşmacıları ise Kara Harp Okulu Sürekli İyileştirme ve Eğitim Merkezi Koordinatörü Akın Arslan, Dentaş Ambalaj ve Kağıt İnsan Kaynakları Müdürü Dr.Barbaros Kon ve Pfizer İnsan Kaynakları Müdürü Nüket Germirli’ydi.
’Yeterlilik Bazlı İnsan Kaynakları Yönetim Sisteminin Şirket Hedeflerine Olan Etkileri’ başlıklı bir sunum yapan Dr.Barbaros Kon; organizasyonların yüksek rekabet, hızlı değişim ve küreselleşme şartlarında başarılı olmalarının ve yaşamlarını sürdürebilmelerinin ancak üstün performans göstermeleri ile mümkün olabileceğini söyledi. Bu üstün performansa, çalışanların bilgi, beceri, davranış ve tutumlarında bir farklılık yaratarak ulaşabildiklerini söyleyen Dr.Barbaros Kon; bu gerçeğin örgütleri yeterlilik kavramı üzerine eğilmeye yönelttiğini belirtti;
'Kurumsallaşma yolunda ilerleyen örgütlerde, yeterliliği yüksek bireyler de artık sağladıkları katma değerler nedeniyle örgütlerin diğer değerli varlıkları gibi stratejik önem taşımakta. Aslında amaç da yeterliliği yüksek bireylerin yer aldığı bir örgüt oluşturmak. Örgütlerin en önemli varlıklarından biri olan insan kaynakları, yeterliliklerle zengin bir hale getirildiği zaman, örgütler üstün performans elde etmekte ve başarıyı yakalamakta zorlanmamakta'.

’Lider pozitif enerji yaymalı’
360 derece performans ağırlıklı bir sunum yapan Akın Aslan ise ; Fortune 500’de yer alan şirketlerin ve Amerikan kara kuvvetlerinin de bu sistemi uyguladığını söyledi. 360 derece değerlendirme sisteminin sağlıklı olarak uygulanabilmesi için öncelikle klasik anlamda bir performans değerlendirme sisteminin olması gerektiğini söyleyen Akın Aslan;
'360 derece uygulamasının organizasyona kattığı bir takım değerler var. Bu sistem, liderin etkinliğini artıyor, motivasyonu geliştiriyor ve tatmin ediciliği arttırıyor. Liderin pozitif enerji yayması lazım. İnsanlar negatif lider istemiyor. 360 derece değerlendirme sistemi, yaşayan organizasyonlara hizmet ediyor' dedi.
Pfizer İnsan Kaynakları Müdürü Nüket Germirli ise ’Performans Yönetimi Sisteminde Uygulama Etkinliği’ başlıklı sunumunda, performans uygulamasındaki kritik unsurlara dikkat çekti;
'Performans uygulamasında dört kritik unsur var; hedef belirleme, yöneticilerin etkinlikleri, IT uygulamaları ve insan kaynaklarının yetkinlikleri’'.
Oturum Başkanı, Eczacıbaşı Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç.Dr.Nilsen Altıntaş ise 360 derece değerlendirme sisteminin yaygınlaştığını belirterek;
'Eczacıbaşı Holding’de, ’Üst Düzey Yönetim Değerlendirme Programı’na katılmak için seçilen tüm üst düzey yöneticilere bu sistem uygulanıyor. Bu sistem yavaş yavaş yaygınlaşıyor. Ama kullanımda çok dikkatli olunması lazım. Çünkü bu sistemde sizinle aynı düzeyde olan iş arkadaşlarınız, amirleriniz ve müşteriler sizin performansınızı değerlendiriyor. Eğer şirket genelinde iletişim ve bu yönde bir kültür oluşmadıysa sonuçlar çok tehlikeli olabilir. Kişilerin geri bildirim almaya açık olması ve bunların değerlendirileceği sistemlerin kurulmuş olması gerekir. Sistem doğru uygulandığında çok başarılı sonuçlar alınabilir. Değerlendirmenin de mutlaka kuruluş dışından yapılması gerekir' dedi.








EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler