The Others Uzun tatilde yollar kan gölü

Uzun tatilde yollar kan gölü

17.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Uzun tatilde yollar kan gölü

Uzun tatilde yollar kan gölü

       UZUN bayram tatilinin ikinci gününde, yollar yine kan gölüne döndü. Kazaların dünkü bilançosu 24 ölü, 45 yaralıydı. Önceki gün meydana gelen kazalarda ise 13 kişi ölmüş, 17 kişi yaralanmıştı.
       Bursa'nın Karacabey ilçesi yakınlarındaki SÜTAŞ Fabrikası'ndan, Bursa İzmir yoluna çıkan, Hayrettin Yaşar yönetimindeki otomobil, Ali Sönmez'in kullandığı
       kamyonun çarpmasıyla, yol kenarındaki su kanalına düştü. Kazada SÜTAŞ işçileri Hayrettin Yaşar, Recep Kaya, Seyfettin Şapşap, Mustafa Kurt ve Ramazan Belli, olay yerinde öldü, bir işçiyle kamyon sürücüsü ise yaralandı.
       Çorum'un Osmancık ilçesi Hacıhamza köprüsü üzerinde, Sebahattin Hazır yönetimindeki kamyonla, karşı yönden gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 34 RZG 07 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan Dursun Aydın, Mümine Aydın, Uğurcan Tezer, Gizem Tezer ve Kıvanç Aydın can verdi. Yaralanan Murat ve Fatma Tezer, Osmancık Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
       Aydın - Muğla Karayolu'nun 6'ncı kilometresinde, hatalı sollama sonucu, bir minibüs, kamyonun altına girdi. Kazada Hamdi Ok, eşi Aliye Ok ve kızı Kezban Ok yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı. Yaklaşık 10 dakika sonra da, kazayı izleyen Celal Kılıç'a ait minibüs, Veysel Nizam'ın kullandığı minibüsün çarpmasıyla şarampole yuvarlandı, iki kişi yaralandı.
       Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, bir otomobil, Bandırma - Bursa karayolunun 13. kilometresinde, karşı yönden gelen kamyonla çarpıştı. Kazada, Bülent Aycan ile eşi Gülbin Aycan öldü, Adnan Çötlen ağır yaralandı.
       Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hüseyin Doğan yönetimindeki otomobil, İsmetpaşa mevkiinde 200 metrelik uçuruma yuvarlanarak, tren raylarının üzerine düştü. Otomobile, içindekiler aracı terketmeden, Karabük'ten Çankırı yönüne giden yük treni çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Hüseyin Doğan ile İbrahim Ölmez öldü, Zakir Akyüzkal ve Necmettin Tekin ağır yaralandı.
       Diğer kazalarda da Kayseri'de Ümmügülsüm Güven, Şanlıurfa'da Mehmet Etli, Edirne'de Hıdır Duman, Malatya'da Duran Ortak, Adana'da Mehmet Temiz, Çorum'da Metin Işıtan ve Kaya Kancı yaşamlarını yitirdi.