The Others Yergiler-Övgüler

Yergiler-Övgüler

19.11.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yergiler-Övgüler

Yergiler-Övgüler


- 12 Kasım tarihli Milliyet'te Ankara'da Bunlar Konuşuluyor başlıklı köşede yer alan bir haber, Tunç Bozbura'nın ilgisini çekti. Haberin başlığı Askeri Uzman Terzi Çıktı idi; bir haber TV kanalında görüş beyan eden "askeri uzman"ın aslında "askeri terzi" olduğunu anlatan bir metindi bu. Ancak Bozbura, metni okudukça canı sıkıldı. Şunları yazmış:
"Ön sayfada haberin spotunu görünce birçok soru kafamda doğmuştu: Yorumu yapan 'uzman' kimdi, olayın aslını ortaya çıkaran ünlü komutanın adı neydi, olay ne zaman, hangi programda olmuştu ve hangi kanal buna yer vermişti? Ama haberi okuyup bitirdiğimde bu soruların hiçbirinin yanıtını alamadığımı fark ettim. Peki, ben o zaman neden gazete okuyorum? Bilgiye ulaşmak için mi, dedikoduları paylaşmak için mi? Lütfen bana 'haber' verin."
Muhabir Ayhan Aydemir, eksiklikler olduğunu kabul ediyor. Açıklıyor: "Sebepleri var. Bir kere, olayı anlatan, TSK'nin üst kademesindeki bir komutan. Adının yazılmasını istemedi. Aynı şekilde, söz konusu TV kanalının ismini de vermek istemedi. Bu durumda terzinin adını da yazmadım. Terziyi bulduk, arkadaşları gönderdik, ama bize konuşmak istemedi. Çünkü kendisi halen askere malzeme satıyor. Deşifre olmak istemediği için konuşmaktan kaçınıyor."
- Mahmut Sucu, 12 Kasım tarihli Milliyet'te Derya Sazak'ın Sohbet Odası sayfasında İKV Başkanı Meral Gezgin Eriş'le yapılan mülakatın sunuşunda bir ifade hatasına işaret ediyor: "Gezgin Eriş'in 'kendi gücümüzü ve önemimizi küçemseyelim' şeklindeki ifadesini başlığın altında okuyunca, bu mülakata ilgim daha da arttı. Ama aslında Meral Hanım’ın tam tersini söylediğini fark ettim. Mülakatta 'Niçin kendi gücümüzü ve önemimizi küçümseyelim' diyor. Sözleri ters yansımış."
- Nazmiye Ertekin, Trabzonlu bir Milliyet okuru ve baskıdan şikayetçi: "12 Kasım tarihli Karadeniz baskısında orta sayfa okunmaz halde nerdeyse. Bazı öteki sayfalar da fotokopi baskısı gibi. Milliyet kaliteli bir gazete, ama Karadeniz baskısında kaliteniz düşüyor. Buna bir çare bulmanızı rica ediyorum..."