The Others Yergiler ve övgüler

Yergiler ve övgüler

05.11.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yergiler ve övgüler

Yergiler ve övgüler


- Bir hanım okurumuz, Erdal - Sevinç İnönü’nün mal varlıkları ile ilgili gelişmelere "gerekli ve yeterli yerin verilmediği" inancında. "Her türlü yolsuzluğu yakından izlemekte olan gazete, örneğin İGDAŞ soruşturması gibi, bunu da sıkı takibe almalıydı" diye not bırakmış.
Milliyet, ilk başta, konuyla ilgili bilgilere ulaşmada biraz yavaş kalmış ve diğer gazetelerdeki ilgili haberleri tekrarlamak yerine, gelişmenin önemli başka boyutlarının izini sürmüştü. Haber Müdürü Doğan Akın, "3 Kasım tarihli gazetenin birinci sayfasında yer alan Ev Vakfa, Kira Cebe başlıklı haber, bu eleştirinin haklı olmadığının göstergesi sayılmalı."
- Ayhan Tezgel, 25 Ekim tarihli gazetedeki bir haberin hak ettiği değeri görmediği kanaatinde. "Üçüncü sayfada olan bu haberin birinci sayfada olması gerekirdi. "Büyük hızla yayılan bu hırsızlık biçiminden o kadar çok insan zarar görüyor, bir bilseniz" diyor, yakın çevresinden örnekler vererek. "Bu konunun peşini bırakmayın. Biraz arka plana atsanız da o haber için teşekkür ediyorum."
Kapkaççılar Afla Çıkmış başlıklı haber, Bakırköy’de öğretmen Gülay Tosbıyık’ı ağır yaralayan iki kapkaççının Şartlı Salıverme Yasası’ndan yararlandıklarını içermekteydi.
- Yücel Sügen, 30 Ekim tarihli Milliyet’te yer alan Diplomanın Önemi Yok başlıklı yazıyı beğenmediğini belirtiyor. "Gençleri çalışmak ve eğitim yerine böyle yollara itmeniz çok yanlış. Zaten ülke olarak ekonomik ve sosyal kaos dönemi yaşıyoruz. Çocukları podyumlara mı yönlendiriyorsunuz? Lütfen sağduyu..." diyor.
Haberin ikinci sayfadaki Matematiği 1 Fiziği Yıldızlı 10 başlığı altında"Duran, Türkiye’de diplomanın değil ‘fiziğin’ önemli olduğunun en ‘güzel’ kanıtı.." deniyor. Duran’ın okuldan ‘terk’ oluşu, "mankenlerin cehaleti nereden geliyor?" sorusuna da bir yanıt olabilir. Ama, spotta kurulan dil oyununun farklı algılamalara yol açtığı da görülüyor.