The Others Zoraki haydutlar

Zoraki haydutlar

04.11.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sıradan bir çiftçiyken haydut olmak zorunda kalan Jesse James ile kardeşi Frank’in öyküsü

Zoraki haydutlar

Zoraki haydutlar

Sıradan bir çiftçiyken haydut olmak zorunda kalan Jesse James ile kardeşi Frank’in öyküsü

ALİN TAŞÇIYAN

Vahşi Batı’yı sinema için cazip kılan ve bir efsane haline getiren kişiliklerden Jesse ve Frank James kardeşlerin öyküsü pek çok kez beyazperdeye uyarlandı. Bu uyarlamaların en önemlilerinden biri Henry King’in yönettiği "Jesse James". 1939 yapımı filmde efsanevi soyguncu Jesse James’i Hollywood’un esmer yakışıklı jönü Tyrone Power, ağabeyi Frank’i Amerikan sinemasında, oğlu Peter, kızı Jane ve torunu Bridget ile süregelen bir oyuncu hanedanı başlatan Henry Fonda canlandırıyor. Fonda, devam filmi "Frank James’in Dönüşü"nde de başrolü üstlendi.
Gerçekle kurmacanın birbirine karıştığı "Jesse James" efsanenin başlangıcından, Jesse’nin başına konan ödülü kazanmak isteyen bir arkadaşı tarafından sırtından vurularak öldürülmesine dek uzanan trajik sonunu konu alıyor. Missouri’li kendi halinde çiftçiler olan James kardeşler, demiryolu geçeceği için başka ailelerle birlikte arazilerine el konulunca duruma isyan eder. Genç ve heyecanlı Jesse çiftçileri örgütler. Demiryolcularla çıkan çatışmada annelerinin öldürülmesi üzerine James kardeşler yasadışı bir yaşam sürdürmeye karar verir. Banka soymaya, tren kaçırmaya ve demiryolunu havaya uçurmaya başlar...
KANAL D / 02.00

"Jesse James"
• Yönetmen: Henry King
• Görüntü: Howarde Green, George Barnes
• Senaryo: Nunnaly Johnson
• Müzik: Louis Silvers
• Oyuncular: Tyrone Power, Henry Fonda, Nancy Kelly, Randolph Scott, Henrl Hull.


Bizden ve dünyadan konuşacak çok şey var!
NPQ-DÜNYA TARTIŞIYOR:
Prof. Dr. İlter Turan’ın sunduğu programda bu pazar "gönüllü diplomasi" konusu Murat Karayalçın, Prof. Dr. Nimet Beriker ve Uluslararası Kriz Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Ersin Arıoğlu ile tartışılıyor..
NTV / 10.30

KRİTER:
Türkiye’nin AB macerasını adım adım takip eden Ahmet Sever, Türkiye’den Avrupa’ya göçün 40. yılını doldurmasını, Almanya’daki Türkiye Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen ile değerlendirecek.
CNN TÜRK / 21.10

FLASH GÜNDEM:
Esnaf, sanayici, işçi, Meclis’in muhalifleri niçin ayakta? Ferhan Şaylıman bu sorunun yanıtını, Eski Devlet Bakanı Işın Çelebi, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve ATO Başkanı Sinan Aygün ile ele alıyor.
FLASH TV / 22.30

AÇIK AÇIK:
Gazeteci Tunca Bengin, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu’yu konuk edecek. Mumcu, ABD’de yaşanan terör olayları sonrasındaki gelişmeler, savaş, ANAP’ın içinde bulunduğu durumla ilgili açıklamalar yapacak.
TRT 2 / 21.15

Müzik, moda, eğlence ve gece yarısı ‘TV Oscarları’
TELE PAZAR:
Sporun yanı sıra sanat, sinema ve müziğe de yer veren programı Ali Kocatepe, Ebru Kantarcıoğlu, Nehir Erdoğan, Ebru Aykaç sunuyor. Kenan Doğulu, Elif Güreşçi ve Fuat Saka’nın konuk olacağı programda Dilek Hanif’in kreasyonunun sergilendiği bir defile de yer alacak.
TRT 1 / 15.30

HAYVANLARIN EFENDİSİ:
Ormanda yaşayan ve insanüstü güçleri olan bir gencin maceraları devam ediyor. Başrolde, Daniel Goddard’ı izliyoruz.
KANAL D / 18.30

EMMY AWARDS:
TV Oscarları olarak kabul edilen Emmy ödülleri bu gece sabaha karşı sahiplerini bulacak. Birçok dalda ödülün verileceği ve çok sayıda yıldızın katılacağı tören, naklen yayınlanacak.
CINE5 / 03.00

ŞAHANE PAZAR:
Behzat ve Süheyl Uygur canlı yayınlanan programlarında bu kez Yonca Evcimik ile "Sabah Şekeri" Özlem Yıldız’ı ağırlayacaklar. Evcimik’in şarkılarını söyleyeceği yapımda Özlem Yıldız oyunlarda yarışacak
KANAL D / 20.30

Kitap kurtları için iki fuardan ilginç notlar
OKUDUKÇA:
Turgay Kantürk’ün yazar Alev Alatlı’yı ağırladığı programda, Kaş’ta yapılan kitap şenliğinden görüntüler ve yeni çıkan kitapların tanıtımı da var.
TRT 2 / 10.15

KARALAMA DEFTERİ:
Okuyucu ile yazarı buluşturmayı amaçlayan, Doğan Hızlan’ın hazırlayıp sunduğu program "Kitap Fuarı Özel" bölümüyle ekrana geliyor. Konukları, bu yıl fuarın onur çizeri olan karikatürist Semih Balcıoğlu ve TÜYAP Kitap Fuarı Basın Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu.
CNN TÜRK / 22.15