TV-Rehberi Reytingler şaşırttı

Reytingler şaşırttı

28.10.2013 - 13:46 | Son Güncellenme:

“Leyla ile Mecnun”ekibi yeni dizileriyle ekrana döndü. Fenomen dizinin bitirilme kararıyla başlayan “Ben de Özledim”le ilgili yaklaşık 500 bin tweet atıldı.

Reytingler şaşırttı

Ekip adına izleyicilere senarist Burak Aksak yine twitter’dan teşekkür etti. Aksak, “Finali izlerken ağlamadım, yorumları okurken ağladım. İyiki ki dağılmadınız” yazdı

Haberin Devamı

TRT’nin yayından kaldırdığı “Leyla ile Mecnun”un ekibi yeni projeleri “Ben de Özledim”le önceki gece hayranlarıyla Star’da buluştu. “Leyla ile Mecnun” dizisinin ani bir kararla yayından kaldırılmasıyla başlayan yeni dizinin ilk bölümü, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Saat 23.30’da başlayan “Ben de Özledim” ekrana geldiği ilk andan itibaren binlerce tweet atıldı. Gece boyunca hakkında yaklaşık 500 bin tweet atılan dizi, sosyal medyaya damga vurdu. Son sahnesinde senarist Burak Aksak’ın Ali Atay, Serkan Keskin, Osman Sonant ve yapımcı Onur Ünlü’ye “Leyla ile Mecnun”un final sahnesini anlatması damga vurdu. Burak Aksak’ın anlattığı final sahnesi için binlerce yorum geldi.

“Mecnun’un kafasından geçenler”

Haberin Devamı

“Ben de Özledim”in ilk bölümünde Senarist Aksak, “Leyla ile Mecnun”un finalini anlatırken, dizinin şifrelerini de verdi. Aksak finalde şunları anlattı: “Mecnun (Ali Atay) ilkokuldayken kaza geçiriyor. Yatağa bağlı kalıyor. Konuşamıyor, sadece bakabiliyor. Annesi onunla ilgileniyor ama kadın bir süre bezdiği için kaçıp gidiyor. Biz bugüne kadar Mecnun’un kafasından geçeni izledik. Mesela Kaan, (Ege Tanman) onun ilkokul arkadaşı. Çocuk büyüyor ama Mecnun, onu hep önlükle hatırlıyor. Babası (Ahmet Mümtaz Taylan) ona yemek yedirirken masadaki tuzluğu Erdal Bakkal’a (Cengiz Bozkurt) benzetiyor. Yavuz Hırsız, (Osman Sonant) gece camdan içeri giren gölge. Doktorun yaptığı aşı Aksallı Dede, şırınga da asası... İsmail Abi (Serkan Keskin) ise Japon balığı... Mecnun’un sürekli karşısında duruyor. Mecnun sürekli ona bakıyor, içinden ‘İsmail Abi’ diye sesleniyor. Leyla karakterleriyse Mecnun’un ilkokulda aşık olduğu Leyla adlı kız. Gördüğümüz kızlarsa, dizi ve filmlerde gördükleri. Mecnun’un tüm hayatı oda kadar.”

“Yorumları okurken ağladım”

Senaryo yazarı Burak Aksak’sa Twitter’dan, “Olum bak 6 bölüm yazdım. Bu sefer dünya yıkılsa dönüp bakmıyoruz, tamam mı? Millet kendini kurtarır, biz kalırız yine ortada ha ona göre... Kendi çölünde kaybolanlar, çekemedikleri senaryo sayfalarından gemiler yapıyorlar. Vedamızı ettik. Bundan sonra bol kahkahalı günler gelir. Finali izlerken ağlamadım. Ama yorumları okurken ağladım. Olum çok yalnızdık, iyi ki dağılmadınız lan” diyerek gelen duygusal tweetlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Reytingler şaşırttı

Sosyal medyada büyük ilgiyle karşılanan “Ben de Özledim” reytinglerde şaşırttı. Dizi, “tüm kişilerde” 25’inci program olurken, AB Grubu’nda ise 7’inci sırada yer aldı.