Vitrin Altın güvenli liman imajını koruyacak

Altın güvenli liman imajını koruyacak

06.12.2021 - 12:40 | Son Güncellenme:

Altın fiyatlarında yaşanan gerilemenin kısa vadede kâr satışları ve küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerden kaynaklandığını belirten Yasin Hacıoğlu, “2022 yılı altın yılı olacak. Altın güvenli liman algısını sağlamlaştıracak” dedi.

Altın güvenli liman imajını koruyacak

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler altın fiyatlarının rekor tazelemesine neden oluyor. Kısa dönemde kâr satışları ve ABD-Çin arasında yaşanan gerginlik nedeniyle fiyatlarda geri çekilme yaşansa da altın, en güvenli yatırım aracı olma unvanını koruyor. Hacıoğlu Madencilik CEO'su Yasin Hacıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gram altın fiyatının yılsonunda 800 liraya kadar yükselebileceğini belirtti. Son dönemde yaşanan geri çekilmenin geçici olduğunu ifade eden Yasin Hacıoğlu, “Gram fiyatında en düşük direnç 733 lira bandı. Ons fiyatında ise 1.765-1.778 lira arasında değişecektir. Bu durumda vatandaşlar ve yatırımcılar tarafında alım işlemi güçleneceği için yine bir çıkış yakalanacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Özellikle 2022 yılı başına dikkat çeken Hacıoğlu, “2022 yılı altının zirve yaptığı bir yıl olacak. Belki yılın ilk çeyreği biraz esneme yapabilir ama yılsonu ciddi yükseliş göreceğiz. 2023 için ise tahminlerimiz yine yukarı yönlü. Kısaca altın güvenli liman algısını daha da güçlendirecek demek doğru olur” dedi.

YENİ REZERVLER PİYASAYI RAHATLATACAK

Türkiye’deki altın madenleri hakkında konuşan Hacıoğlu, “Ağrı’da temeli atılan bir altın madeni var. Orada da 5 ton civarında bir rezerv mevcut. Bunun işlenip piyasaya girmesi 2022 sonunu bulacaktır. Bu altın piyasasını rahatlan bir yatırım” diye konuştu.

Yazarlar