Vitrin Bir frigocu eksik

Bir frigocu eksik

24.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir frigocu eksik

Bir frigocu eksik

1.5 - 4 milyar lira arasında bir bütçe ayırarak oturma odanızı bir sinema salonuna dönüştürebilirsiniz. Sinan Biçici
Bir frigocu eksik
Home Cinema, Home Theatre, Ev Sineması, Dolby Surround, Dolby Digital... Bunlar hayatımıza giren yeni kavramlar. Artık korku filmlerinin gerilimi, kovboy filmlerinin heyecanı ve ilk günlerin vazgeçilmez aşk filmleri oturma odalarımıza taşınıyor. Hem de şu film acaba televizyonda ne zaman oynayacak derdi olmadan.
Videolardan bahsetmiyoruz. Hepimizin ismini duyduğu ve yavaş yavaş ülkemizde yayılmaya başlayan DVD'lerin son sistem hallerini anlatmak istiyoruz. Elektronik dünyasının bu yeni buluşları evlerimizin yeni konukları. Peki evimize böyle bir sistemi kurmanın yolu nedir? Öncelikle büyük ekran televizyon ya da projeksiyon makinası, amplifikatör, DVD oynatıcısı ve hoparlörlerden oluşan bütünsel bir teknolojik sistem kurmak gerekecek. Televizyonunuzun 81 ekran gibi olabildiğince büyük olması sinema keyfini artıracak en önemli faktör. Amplifikatörün de kaydedilmiş sesleri analiz ederek ilgili hoparlöre gönderebilecek niteliklere sahip Dolby Digital ve Audio - Video olması diğer bir zorunluluk. Güven duyduğunuz ve teknolojik gelişmeleri anında uygulayan bir marka DVD aldınız mı geriye hoparlörleri dizmek kalıyor. Hoparlörler de iki ön, iki arka, bir merkez ve bir de sub -woofer denilen parçayla takım halinde edinilmeli.
Eğer bu kadar çok aygıtla uğraşmak gözünüzü korkuttuysa bu konuda yetkili birine danışabilirsiniz. Çeşitli bütçeler için hazırlanmış paketler önerilerek sistemin teknik donanımı sağlanabiliyor. Bu paketler de 1.5 milyardan 4 milyara kadar değişen fiyatlarla edinilebiliyor. Ev Sineması Ltd. Şti.'nin Bağdat Caddesi'ndeki mağazasına uğrarsanız ilk ev sineması deneyiminizi yaşayabilirsiniz. Önce randevu almanız salık verilir. Ev sinemasını istediğiniz taktirde satın alacağınız sistem evinize kurulacak. Gerisi size kalmış. Home Cinema
Bağdat Cad., Yaprak Apt., No: 346 / 3 Erenköy
Tel: 0216 302 61 77

Kaç para?
71 ekran TV: 250 milyon - 1 milyar lira
81 ekran TV: 400 milyon - 1 milyar 250 milyon lira
104 ekran TV: 1 - 2 milyar lira
Video projeksiyon cihazları: 1 milyar 400 milyondan başlıyor
AV amplifikatörler: 150 milyon - 1 buçuk milyar lira
DVD playerlar: 150 milyon lira
Video playerlar: 150 milyon lira
Hoparlör setleri: En az 250 milyon