Vitrin Çatı üstü güneş enerjisi projesinde bir ilk

Çatı üstü güneş enerjisi projesinde bir ilk

15.03.2022 - 15:19 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük çatı üstü güneş enerjisi santrali projesini hayata geçiriliyor. Projenin 85 MW gücündeki ilk etabı 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. 140 MW büyüklüğündeki projenin tamamı ise Nisan 2023’te tamamlanacak.

Çatı üstü güneş enerjisi projesinde bir ilk

Tosyalı Holding’in projesinin çözüm ortakları ise güneş enerjisi santrali anahtar teslim kurulum hizmetleri alanında önde gelen kurumlardan SolarAPEX ve güneş enerjisi alanında küresel en büyük akıllı ürün tedarikçisi Huawei oldu. Sürdürülebilirliğin en önemli gündem maddeleri olduğunu dile getiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Bu sayede 116 milyon 525 bin kg karbon salımı engellenerek dünyanın en temiz çelik üretimi gerçekleştirilecek. 71 milyon dolarlık yatırım bedeli ile dünyanın en büyük yatırım bedeline sahip çatı üstü güneş enerjisi projesi olan Tosyalı Çatı GES projemiz, dünyanın en yeni teknolojisi ile kurulan çatı üstü güneş enerjisi santrali olarak aynı zamanda benzerlerine göre daha düşük bir maliyetle hayata geçirildi” dedi.
 
Yapılan iş birliği hakkında düşüncelerini dile getiren Huawei Türkiye CEO’su Mr. Li Jing ise, “Bu önemli projenin zamanlamasının Huawei’in Türkiye’deki 20.yılına denk gelmesi nedeniyle de ayrıca mutluyum. Huawei Türkiye, ülkemizde bilişim teknolojilerinin ve yeşil enerjinin gelişimine destek sunarak 20 yılda güçlü bir kurumsal yapı yarattı. Tosyalı Holding ve SolarApex gibi kıymetli iş ortaklarımızla geliştirdiğimiz bu işbirliği ile hep birlikte Türkiye için daha değer yaratma konusunda kendimize daha çok güveniyoruz” diye konuştu.  Projenin yürütücüsü SolarAPEX Genel Müdürü Fatih Doğan da, “İklim değişikliğinin etkilerinin yoğun olarak hissedildiği günümüzde böyle bir projede çözüm ortağı olmak eşi benzeri olmayan bir deneyim” dedi.

Yazarlar