Vitrin Giyinme kabini meselesi

Giyinme kabini meselesi

29.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Giyinme kabini meselesi

Giyinme kabini meselesi
Giyinme kabini meselesi
Nazire KALKAN Yeni Karamürsel'in televizyonlarda yeni bir reklamı yayınlanıyor. Ben dahil pek çokları için alışverişin en sıkıcı yanı daracık giyinme kabinlerinde giy - çıkar yapmaktır. Sırf bu sıkıntıya katlanmak istemediği için mümkün olduğunca az alışverişe çıkan insanlar var. YKM'nin reklam filmi bu noktadan hareketle hedef kitlesine rahat ve eğlenceli alışveriş mesajı veriyor.
Giyinme kabini meselesi galiba gerçekten sanıldığından önemli. Reklamı izleyince aklıma neden yıllardır kendime bir jean pantolon almadığım geldi. Üniversite yıllarımda kendimi kotsuz düşünemezdim bile. Zamanla buruşmayan, kırışmayan streç kumaşlar jean'in yerini aldı. Hem jean kadar rahat ve kullanışlı hem de insana daha fazla seçenek sunuyor. Bu yüzden kot pantolon almaya eskisi kadar ihtiyaç duymuyorum. Yine de asıl neden başka. Doğrusunu söylemek gerekirse kot pantolon almak işkence gibi geliyor bana. Levi's, Lee, Mavi Jeans gibi kot zincirleri sattıkları ürünün ruhuna uysun diye mağazaların dekorasyonunda da sportif öğelere ağırlık veriyorlar. Dolayısıyla giyinme kabinleri de bu sportiflikten payını alıyor. Bu dükkanlar zaten alan olarak fazla büyük değil. Giyinme kabinleri de diğer mağazalardan hem daha dar hem daha rahatsız. Bir kot pantolon almak için en az 3 - 4 deneme yapmak gerekiyor. Kotları giyip çıkarmak zaten kumaş pantolonlara göre zahmetli bir iştir. Bütün bu olumsuzluklar bir araya gelince ciddi ölçüde caydırıcı bir durum ortaya çıkıyor. Bu yüzden yeni bir kot pantolon almak fikri sık sık aklıma geldiği halde sürekli erteliyor ve eskisiyle bir süre daha idare etmeye karar veriyorum. Oysa bu mağazalarda kotları denemek için daha rahat ortamlar sağlansa, emin olun ben şimdiye kadar en az 3 yeni kot almış olurdum.
Erkeklerin ezici çoğunluğu zaten mümkün olduğunca az alışveriş yaptıkları ve fazla gezip dolaşmadan gözlerine kestirdiklerini satın aldıkları için belki bu sorunu kadınlar kadar yaşamıyorlar. Ama çevremdeki kadınların hemen hepsinin giyinme kabinlerinden sıkıntısı olduğunu biliyorum. Şikayetlerin başında kabinlerin fazla dar ve havasız olması geliyor. Çoğu mağaza içeride yeteri sayıda askı bulundurmadığı için üzerimizden çıkardığımız giysilerimiz yerlerde sürünüyor. Kadınlar kabinlerin içinde ayna olması konusunda da çok hassaslar. Özellikle bazı dekolte kıyafetleri kabinden dışarı çıkıp herkesin içinde denemek fikri hoşlarına gitmiyor. Dekolte olması da şart değil. Beğendikleri eteğin bir beden küçük geldiğini herkesin görmesi gerekmiyor. Hele de mayo ve bikini satan mağazaların bu konuda daha da dikkatli olmasını istiyorlar. Bu arada en rahatsız giyinme kabinlerinin Mango mağazalarında bulunduğunda herkes hemfikir. Aslında Mango kabin sayısı açısından diğerlerine fark atıyor. Ne yazık ki, kabinler kumaştan yapıldığı için, içeri girenler dengelerini kaybedip düşme tehlikesi geçirebiliyor.

e-mail:nkalkan@milliyet.com.tr