Vitrin Her seans 4 kiloya maloluyor

Her seans 4 kiloya maloluyor

12.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Her seans 4 kiloya maloluyor

Her seans 4 kiloya maloluyor
12 Aralık 1998
Sibel Arna

Her seans 4 kiloya maloluyor
Susan Curtin Kelly adlı yazar "Erkekler neden aldatır ve neden aşık olur?" adlı kitabında şöyle diyor: "Erkekler görselliğe önem verir; genç, sağlıklı kadınları beğenirler. Temiz, sağlıklı, parlak saçlar, beyaz dişler, pürüzsüz bir vücut onların makbul gördüğü özelliklerdir. Bu sayılanlar kendine güveninizi pekiştirir ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar."
Evet hanımlar, kendinizi yaşam dolu hissederek aldatılmadan ve kocanızı kendinize aşık ederek yaşamak elinizde. Yapılan araştırmalara göre erkekler kadınlarını daha genç, alımlı, seksi ve vücut hatları düzgün kadınlarla aldatıyorlar. Yani hanımlar vücut hatlarınızı düzeltip, kocanızı sabahlıkla ve saçınızda bigudilerle karşılamaktan vazgeçersiniz bu iş tamamdır.
Ben vücut hatlarınızı nasıl düzelteceğinizi buldum; işin makyaj, bakım, saç kısmını da daha önce yazdıklarımdan öğrenmişsinizdir. Kilo kaybetmenin, göbeği kocaman, poposu sarkık, kalçaları salçalı bir kadın olarak yaşamaktan kurtulmanın adı liposuction. Bu yöntem selülit veya vücudun belirli bölgelerinde fazla yağ şikayeti olanlara uygulanıyor.
Liposuction'ı en iyi uygulayan doktorlardan biri olan Op. Dr. Bilge Sezgin'in sahip olduğu estetik - plastik cerrahi merkezi Bellaplast bugüne kadar yüzlerce kadının hatlarını düzeltmiş. Duruma iyice açıklık kazandırmak için Bellaplast'a gittim ve Bilge Hanım'la liposuction'ı enine boyuna konuştum. İşlem lokal anestezi altında yapılıyor ve bu esnada kişi rahatça televizyon izleyebiliyor, kitap okuyabiliyor. Ben ikisini de yapmadım. Durumu sizler için iyice gözlemleyebilmek için kafam sürekli havada ve gözlerim açıktı. Bence siz asla böyle yapmayın. Sonra rüyanızda vücudunuzdan yağ alındığını görüyorsunuz. Gerçi vücudunuzdan alınan sarı, yoğun ve sivilcelerin içinden çıkana benzeyen yağları görüp çok eğleniyorsunuz ama yine de siz operasyonu çok fazla izlemeyin.
Önce selülit veya yağ fazlalığı olan bölgeye şırıngayla yavaş yavaş yağ çözücü, ağrı kesici ve kanamayı azaltıcı bir solüsyon veriliyor. 20 - 25 dakika beklendikten sonra şırıngayla çözülen yağlar emiliyor. İşlem alınacak yağ miktarına göre yaklaşık 2 - 3 saat sürüyor. Bu esnada sadece yağ alınıyor, kan kaybı hiç olmuyor. Şırıngayla liposuction yönteminde bir seansta ancak üç kilo yağ alabiliyorsunuz. Ancak bu saf yağ olduğundan kişi 4 - 5 kilo kaybetmiş oluyor. Eğer kişi fazla şişman ise o zaman birkaç seans uygulama gerekiyor. Seanslar arasında bir hafta olması lazım. Ancak işlem aynı bölgeye yapılacaksa o zaman 40 gün beklemek şart. Boyundan ayak bileklerine kadar tüm bölgelerde uygulanabilen bu yöntem, özellikle kalça, karın ve basenlerde, bacak iç kısımlarında görülen, genellikle doğum kontrol hapları ve hamilelikten sonra oluşan yağlanma bozukluklarının yokedilmesinde büyük başarı sağlıyor.
Liposuction sonrasında hastanede yatmanız gerekmediğinden günlük aktiviteleriniz kısıtlanmıyor. Aynı gün içinde işe veya eve dönebiliyorsunuz. İşlem sonrası özel bir liposuction korsesi giyilmesi gerekiyor. Bu korse liposuction sonrası oluşacak şişliklerin azalması açısından önemli. Bu süre içinde ultrasonik masaj uygulaması ile şişiklerin azaltılması ve kalan yağların daha hızlı yakılması mümkün oluyor. Liposuction işlemi yapılırken aynı anda lipofiling (yağ doldurma) işlemi de yapılıyor. Böylece hasta düzgün hatlara kuvuşuyor. Bacaklar ve dizin iç kısımları en çok lipofiling yapılan bölgeler. Liposuction işlemiyle birlikte selülitlerinizden de kurtulup pürüzsüz bir tene sahip olmak kolay. Selülite neden olan fibröz bantlar kırılıp yağ dokusu homojen bir hale getirilerek selülitsiz ve orantılı bir vücut elde etmek mümkün.
Bakmayın böyle ahkam kestiğime, hepsini Dr. Bilge Sezgin'den öğrendim. Hiçbir yan etkisi olmayan liposuction işlemi sonucu (fiyatı 1000 - 1500 dolar arasında değişiyor) tam iyileşme ve şişliklerin geçmesi üç hafta - bir ay arası bir süre gerektiriyor. Özel bir diyet yapılması gerekmiyor. Vücudun her bölgesine uygulanabilir.
Bu işlemi erkekler bile yaptırıyor. Boyun altı ve karın bölgelerine. Hadi hanımlar sizin neyiniz eksik. Fazlalıklarınız varsa kurtulacaksınız. Hem kendi moraliniz yükselecek hem de erkeğiniz size yeniden aşık olacak.

Bellaplast
Estetik - Plastik Cerrahi Merkezi
Tel: 0216 - 302 85 19
0216 - 467 00 50