Vitrin Kanal Tokat 2 Projesi tüm hızıyla devam ediyor

Kanal Tokat 2 Projesi tüm hızıyla devam ediyor

06.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tokat Belediyesi tarafından Kanal Tokat 2 Projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Proje kapsamında 25 bin metrekarelik alanda kurulu olan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı baştan sona yenilendi. 5 ay gibi bir sürede tamamlanan Park’ta incelemelerde bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kanal Tokat 2 Projesi çerçevesinde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kanal Tokat 2 Projesi tüm hızıyla devam ediyor

 

Teknik ekibiyle birlikte Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’ndaki son durumu değerlendiren Belediye Başkan Eyüp Eroğlu “Yaklaşık 5 kilometrelik bir bantta Kanal Tokat’ı büyütmek, bu alanda kayıkların yüzdüğü, su gösterilerinin olduğu, insanlarımızın gezmekten doyamadığı bir hale getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kanal Tokat 2 projesi kapsamında devam eden çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Eroğlu şunları söyledi: “Kanal Tokat 2 Projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz Muhsin Yazıcıoğlu Parkımız, toplam 25.000m² alan üzerine kuruludur. Beş ay gibi kısa bir sürede yapımını tamamladık. İçerisinde 3 adet oyun parkı ve 100m² alan üzerine kurulu 1 adet değirmenimizi konuşlandırdık.

Yaklaşık maliyeti 5.000.000 TL’yi bulan projemiz içerisinde; ırmak kenarında kordon şeklinde 800 m uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu bulunmaktadır. Bunlara ilave 50 adet kamelyanın yapımını tamamladık. Yine bölgemizi daha yeşil yapmak amacıyla, 800 adet gül, 10 İran Demir Ağacı, 20 akçaağaç ve 20 adet ıhlamur ağacı dikimini yaptık. Peyzajı için 320 kilogram çim tohumu ektik ve hamdolsun şehrimize güzel bir parkımızı da kazandırmış olduk.

Haberin Devamı

2018 yılında başlattığımız Kanal Tokat Projemiz bin 350 metre uzunluğuna sahipti. Bu alana 700 metre daha ekleyerek toplam uzunluğu 2 bin metreye çıkartıyoruz. Tokat’ımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Yeni nesil sanayi sitesinin yapımı devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Sanayide Milli Atılım’ sloganıyla şehir içinde kalan sanayi sitelerinin dönüştürülmesi ve modern altyapıya kavuşturulması projesi dahilinde Tokat’ta çalışmalar başladı.

“En geç 4-5 yıl içerisinde tamamlanacak”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, alt ve üst yapı çalışmaları ile yaklaşık olarak 1,5 milyar liraya mal olması beklenen projenin kentin gelişmesi açısından önemli bir rol oynayacağını söyledi. Tokat sanayi sitesinin 290 bin metrekare alanda kurulu olduğunu ve bin 100 dükkan bulunduğuna dikkat çeken Başkan Eroğlu, yeni sanayi sitesinin 540 bin metrekare alana inşa edileceğini kaydetti. Yeni Nesil Sanayi sitesinin yeşil bir sanayi sitesi olacağını vurgulayan Başkan Eroğlu, “Her türlü altyapısıyla, üst yapısıyla, doğa dostluğuyla güzel bir sanayi sitesi haline gelecek.

Proje iki kısımdan oluşuyor. Birinci kısım altyapı dediğimiz zemin iyileştirme ve dolgu ihalesi ki bu ihalemiz geçtiğimiz yılın Aralık ayında yapıldı. İhaleyi alan firma tarafından çalışmalar başladı. Toplamda iki milyon metreküplük bir dolgu ve bütün bu dolguların zeminde iyileştirilmesi yapılacak. Altyapı çalışmasıyla beraber arazi üst yapıya hazır hale getirilmiş olacak. Zemin iyileştirmenin bitimiyle beraber yaklaşık 4-5 yıl gibi bir sürede yeni sanayimize Tokat’ta kavuşmuş oluruz kanaatindeyim. Derdimiz bu süreyi daha aza çekmek” dedi.

Haberin Devamı

Kanal Tokat 2 Projesi tüm hızıyla devam ediyor

“Son yıllardaki en büyük proje”

540 bin metrekarelik bir alanda yapılacak olan yatırımın önemine değinen Başkan Eroğlu, “Böylesine büyük, çok önemli bir projenin de inşallah en kısa sürede bitmesi hem şehrimizin esnafı için çok fayda getirecek. Hem de yapılan işle beraber şehrimizin ekonomisine de çok büyük katkı oluşturacak bir çalışma olacak. 1,5 milyarı bulabilecek bir projeden ben bahsediyorum. Belki Tokat’ımızın son yıllardaki en büyük projesi bu. İnşallah da projemiz herhangi bir problem yaşamadan, herhangi bir sıkıntı yaşamadan en kısa sürede biter. Ve esnaflarımız da yeni yerlerine taşınır diyorum. Tabii mevcut yeri soruyorlar. Şuan ki sanayi sitesi kentsel dönüşümle yine dükkanların olduğu, yine üzerinde konutların olduğu farklı güzel bir şehirleşmenin olduğu bir nokta, bir mekan haline gelecek. İş yerlerinin mülkiyetleri şahıslarda olduğu için böyle bir çalışma ön görülüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

50 yıllık hayal gerçek oluyor

Tokat’ın 30 yıllık içme suyunu karşılayacak olan Dartaş Barajı’nın inşasına başlandı. 2023 yılında tamamlanması planlanan barajın 26 milyon metreküp su tutması planlanıyor.

Tokat’ın içme suyu sorununa kesin çözüm getirmek amacıyla yapımına başlanan Dartaş İçme Suyu Barajı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 300 Milyon TL’lik yatırımın 2023 yılında tamamlanacağını belirtti.

Kanal Tokat 2 Projesi tüm hızıyla devam ediyor

Başkan Eroğlu yaptığı açıklamada: “Mevcut şehir şebekesinde içme suyunu terfili sistemle temin ediyoruz. Su kuyularında büyük bir elektrik sarfiyatı oluyor. Vatandaşlarımıza kesintisiz ve kaliteli içme suyu temini için Dartaş Barajı Projemizi hayata geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Bakanlarımıza, Tokat Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tokat’ın memba suyu kalitesinde bir içme suyuna kavuşması için yapılan bir yatırım. 57 metre baraj yüksekliği var. Uzun yıllar ihtiyacımızı karşılayacak. 2023 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Akabinde de hemen arıtma tesisleriyle ilgili çalışmalarımızı yapacağız. İlimize hayırlı, uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Tokat’ta tarihi sokaklar turizme kazandırılıyor

Tokat’ta, 900 adımda 900 yıllık tarihin gezilebildiği turizm alanları canlandırılıyor. Tokat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında Bey Sokak, Beyhamam Sokak ve Halit Sokak’ın yanı sıra tarihi Behzat Caddesinde çalışmalar devam ediyor.

Tokat’ta tarihi sokakların restore edilerek turizme kazandırılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Tokat’ın sembol noktalarını restore ederek ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Eroğlu, “Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız Meydan çalışmaları, son yıllarda yapmış olduğumuz Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları ile o eski Tokat’ın en güzel caddeleri, sokakları gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunun devamında da Behzat caddemiz, önceden Bağdat Caddesi dediğimiz bölgede de çalışmalarımıza başladık. Burası Tokat’ın eskiden kalbi olan bölgelerimizden biriydi. Bu bölgede içlerinde tescilli binada bulunan yaklaşık 50 binamızın cephe düzenleme ve restorasyon çalışmalarını yürüteceğiz. Tek tip camekan ve levhalar ile çok güzel bir alanı şehrimize kazandıracağız. Yine aynı şekilde esnaflarımız da göze daha hoş gelen mekânlarda faaliyetlerine devam etmiş olacaklar” dedi.

Kanal Tokat 2 Projesi tüm hızıyla devam ediyor

Sulusokak Caddesi’nin bitim noktasında 18 tane sivil mimari ve tarihi özelliklere sahip binanın olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, “Bu binalarımızın restorasyonu için geçtiğimiz aylarda Anıtlar Kurulu’ndan izin aldık, bayram sonrası da inşaat sürecimiz başladı. Öncelikle binaların cephelerindeki iyileştirmeler, çatı ve tavanlarında yenilemeler yapıyoruz. Dükkanların cepheleri ve levhaları ile ilgili düzenlemelerimizi yapacağız. Çalışmalarımız tamamlandığında Tokat’ımızı görsellik bakımından bölgeye ve şehrimize renk katan, göz alıcı güzellikte bir arastaya kavuşturmuş olacağız. Çalışmaları çok hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık bir ay önce başladığımız çalışmaları 4 ay içerinde tamamlamayı hedefliyoruz. Yine aynı şekilde bu bölgemizin hemen yanında bulunan Beyhamam Sokak’ımızda da çalışmalarımız devam ediyor. Alt yapı ve üst yapısını baştan yapıyoruz. Burası içerisinde Saat Kulesi’nin, Yüksek Kahve’nin, Behzat Camii’nin, Mevlevihane’nin ve birçok sivil mimarinin olduğu bir bölge. Saat Kulesi Meydanımızı, Demokrasi Meydanımızı da yine bu bölgede hayata geçireceğiz. Arzumuz 2022 sonunda bu 2 projemizi de tamamlamak. Şimdiden bu güzelliği hayal edebiliyorum.” diye konuştu.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temelleri atıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi işbirliği ile yapılacak olan ve içerisinde Engelsiz Yaşam Merkezi ile özel gereksinimli bireylere yönelik birçok tesisin yer aldığı Sosyal Hizmetler Kampüsü temel atma töreni gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık’ın katılımlarıyla düzenlenen törende Türkiye’de bir ilk olan Sosyal Hizmetler Kampüsü’nün temelleri atıldı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun engelli vatandaşlara yönelik projeleri arasında yer alan Engelsiz Yaşam Merkezi de bu kampüs içerisinde yer alacak. Yaklaşık 52 Bin metrekarelik alanda kurulacak olan kampüste; Engelsiz Yaşam Merkezi, Ağır Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Gündüz Bakım Evleri ve Sevgi Evleri yer alacak.

Temel atma töreninde konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; Kampüsün Türkiye’de ilk ve tek olduğunu söyledi. Bakan Yanık yaptığı konuşmada; “Sosyal hizmetleri ve sosyal yardımları daha önce Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş şekilde çeşitlendirdik ve geliştirdik. Biz halka hizmeti hakka hizmet olduğuna inanan bu ruhu çağın gereklerine uygun olacak şekilde sosyal hizmetlerle birleştirdik. Bugün temeli atılacak olan bu kampüs tam da bu bakış açısının sonuçlarından birisidir” dedi.

Kanal Tokat 2 Projesi tüm hızıyla devam ediyor

Engelsiz Yaşam Merkezi projesi hakkında açıklama yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise; “Engelsiz Yaşam Merkezi projemizi Sosyal Belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak hazırladık. Hamdolsun bugün meyvelerini alıyoruz.

Proje kapsamında, sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak, dezavantajlı gruplara yönelik olarak farkındalık oluşturmayı, engelli istihdamına yönelik yeni projeler geliştirmeyi, bu vatandaşlarımıza yeni eğitim ve iş fırsatlarının oluşumunu sağlamayı ve onların ve çok kıymetli ailelerinin toplumla bütünleşmesini sağlamayı amaç edindik.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık’ın katılımlarıyla Türkiye’de bir ilk olan Sosyal Hizmetler Kampüsümüzün temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezimizin de içerisinde yer alacak kampüsümüzde yine engelli kardeşlerimize ve onların çok kıymetli ailelerine hizmet verecek birçok kurum da yer alacak. Böylesine güzel bir hizmeti Tokat’ımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel tesisin Tokat’ımıza kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanımıza, Tokat Milletvekillerimize ve projede emeği geçen tüm paydaş kurum temsilcilerimize, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Şehrimize, engelli kardeşlerimize ve ailelerimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Tokat, Şehir Parkı’na kavuştu

Devlet Su İşleri 72. Şube Müdürlüğü’nden Tokat Belediyesi’ne tahsisi gerçekleşen alanda “Şehir Parkı” çalışması tamamlandı.

“Tokat’ın geleceğine yatırım yapıyoruz”

Yeşil alanları arttırarak, insanları doğayla buluşturmaya gayret ettiklerini ifade eden Başkan Eroğlu, “Tokat’ın Gaziosmanpaşa Bulvarı’na açılan kapısı olan bölgede çok fazla yeşil alan bulunuyor. DSİ’den devraldığımız bu alanın içinde birden fazla beton binalar vardı. Biri hariç hepsinin yıkımını gerçekleştirdik. Yıkılan binalardan kalan yerleri de yeşil alana dönüştürdük. Yıkmadığımız bu tek yapıyı da “Hanımlar Kıraathanesi” olarak tahsis edeceğiz.

Oluşturduğumuz Şehir Parkı içerisinde; bisiklet yolları, yürüyüş yolları, parklar, kamelyalar, kafeteryalar, hanımlar lokali, botanik park ve hayvanat bahçesini anımsatacak hayvan figürleri ile süslenmiş çocuk parkları, çocuk oyun alanları gibi birçok eklenti Tokatlılarla buluşturuldu.

Kanal Tokat 2 Projesi tüm hızıyla devam ediyor

Bu bölgeyi yeşili ve ağaçları muhafaza edecek doğal bir park haline getirdik. Resmi açılışını henüz yapmadık ancak vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Tokat’ımıza, Tokatlılara hayırlı olsun” diye konuştu.