13.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:
Pizza Take - AwayOrtaklar Cad., No: 42, Mecidiyeköy - İstanbulTel: 0212 267 03 67 - 267 21 42
DOMATES SOSLU NOHUT MÜCVERİ
Hazırlanış süresi: 35 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
Porsiyon adedi: 4 kişilik
Malzemeler: 3.5 çay bardağı nohut * 1 ortaboy domates * 4 - 5 çorba kaşığı sıvı yağ * 3 dilim ananas * Yarım kilo doğranmış konserve domates * 1 - 2 çorba kaşığı sirke * 1 - 2 çorba kaşığı süzme bal veya toz şeker * Çeyrek kıyılmış maydanoz * 1 diş sarmısak * 1 adet kabak * 4 yumurta * 2 çorba kaşığı un * Tuz ve kırmızı pul biber.
Hazırlanışı:
1. Nohutu bir gece önceden 5 su bardağı soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyu değiştirin ve yine aynı miktarda su ile kaynatın. Kapağını kapatın, 1.5 saat kadar haşlayın. Soğanı ince ince kıyın. Domatesi küçük küplere kesin. Ananasın suyunu süzüp parçalara doğrayın.
2. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı yağ kızdırın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Konserve domatesi ilave edip orta ateşte 10 dakika pişirin. Küplere doğranan domatesle ananas parçalarını ekleyip 3 dakika pişirdikten sonra sirke, bal, tuz ve pul biber ile tatlandırın. Maydanozu ilave edin.
3. Nohutun suyunu süzün, kabuklarını ayıklayın. Kabağı temizleyip rendeleyin. Sarmısak ile nohutun üçte ikisini püreleyin. Kabak, yumurta, un ve kalan nohutu püreye ekleyin. Tuz ve pul biber ile tatlandırın. Tavada 3 - 4 çorba kaşığı sıvı yağ kızdırın ve 12 adet nohut mücveri kızartın. Servis tabaklarını salata yaprakları ile süsleyin. Mücverleri üzerlerine yerleştirin.
KARAMELALI ELMA
Hazırlanış süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Porsiyon adedi: 4 kişilik
Malzemeler: 2 büyük ekşi elma * 1 - 2 çorba kaşığı limon suyu * 3 çorba kaşığı toz şeker * Yarım su bardağı beyaz şarap * 2 yumurta beyazı * 2 çorba kaşığı file badem Süs için birkaç nane yaprağı.
Hazırlanışı:
1.Fırını 225 derecede ısıtın. Elmaları yıkayıp soyun. Kalın dilimlere kesin. Dilimlerin ortası delik kalacak şekilde çekirdekleri ayıklayın. Limon suyu ile ıslatın. Teflon bir tavada yağ koymadan 2 çorba koşığı toz şekeri kavurarak karamelize edip sürekli karıştırarak beyaz şarabı ekleyin. Kaynayınca çok kısık ateşte alıp 2 dakika pişirin. Elma dilimlerini tavaya yerleştirin. Tavanın kapağını kapatıp 2 dakika daha pişirin.
2. Yumurta beyazını kalan toz şekerini azar azar ekleyerek kar haline getirin. Bademi ekleyin ve metal bir kaşıkla yavaşça karıştırın. 4 küçük borcamın içini ve kenarlarını iyice yağlayın. Elma dilimleri ile karamelalı sosu paylaştırın. Üzerlerine yumurta beyazını paylaştırın ve fırında üzeri kızarana kadar 4 - 5 dakika pişirin. Nane yaprakları ile süsleyin.