Vitrin Meltem Bakiler Şahin: “Ben Varım” hareketiyle, cinsiyetçi algıyı kırmayı hedefliyoruz

Meltem Bakiler Şahin: “Ben Varım” hareketiyle, cinsiyetçi algıyı kırmayı hedefliyoruz

09.03.2022 - 13:55 | Son Güncellenme:

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin “Vodafone olarak, kadınların güçlenmesi konusunda güçlü bir vizyona sahibiz. 2 yıl önce kadınların güçlenmesi anlayışıyla başlayan ‘Ben Varım’ hareketiyle, genellikle erkeklerle özdeşleştirilen, erkek egemenliğinde olduğu düşünülen alanlarda kadınların da var olduğunu göstermeyi ve cinsiyetçi algıyı kırmayı hedefliyoruz” dedi.

Meltem Bakiler Şahin: “Ben Varım” hareketiyle, cinsiyetçi algıyı kırmayı hedefliyoruz

Vodafone, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını teşvik eden projeler geliştirmeye devam ediyor. Hem Vodafone Türkiye hem de Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında yaptığı çalışmalarla kadınların destekçilerinden biri olan şirket, 2025 yılına kadar şirket genelindeki kadın çalışan oranını yüzde 44’ten yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, kadınlara yönelik projeleri ve gelecek hedeflerini anlattı.

‘Dünyada ilk 10’da yer almak için kadınlara ihtiyacımız var’

Sürdürülebilir bir büyümenin ve toplumsal dönüşümün, ancak kadınların iş ve sosyal hayatta güçlü bir şekilde var olmasıyla mümkün olabileceğini düşünen Şahin “Kadınların değiştirme ve dönüştürme gücüyle iş dünyasında müthiş farklar yaratabileceğine inanıyorum. Araştırmalara göre, dünyada kadın istihdamının %1 artması Gayri Safi Milli Hasıla’yı 80 milyar dolar artırıyor. 2025 yılına kadar tam cinsiyet eşitliği sağlanırsa, dünya ekonomisine 28 trilyon dolarlık ek katkı sağlamak mümkün. Ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmayı hedefliyorsak, kadınlara ihtiyacımız var. Kadınların işgücüne katılımını erkeklerin seviyesine çıkarırsak, ekonomimiz %20 daha fazla büyüyecek. Diğer bir ifadeyle, milli gelirimiz 170 milyar dolar artacak ve 1 trilyon doları geçecek” diyor.

Meltem Bakiler Şahin: “Ben Varım” hareketiyle, cinsiyetçi algıyı kırmayı hedefliyoruz

‘Kadın ve erkekler aynı masanın etrafında oturan kişiler’

İş dünyasında insanları kadın-erkek diye sınıflandırmanın doğru olmadığını söyleyen Meltem Bakiler Şahin “Çünkü her birey kendi kişiliği, değerleri, gücü, hayatı ele alışı ile tek ve kendine has. Hepimizin eşit olduğuna; kendimize inandığımız zaman, farklı perspektifte engel olarak görülebilecek konuların kendiliğinden ortadan kalktığına inanıyorum. Ben daima kadın ve erkekleri aynı masanın etrafında oturan kişiler olarak gördüm. Toplum olarak, önyargıları bir kenara bırakmamız ve çeşitliliğin sunduğu avantajlardan yararlanmamız gerekiyor” dedi.

Kadın Emeği mağazalara yayılıyor

Kadınların güçlenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerinin altını çizen Şahin “Yatırımcısı dahil tüm çalışanlarının kadınlardan oluştuğu Vodafone’da Kadın Emeği mağazalarımızla, kadınların gelir fırsatlarını artırmayı, teknolojiye erişimlerini sağlamayı ve onları girişimcilik konusunda teşvik etmeyi hedefliyoruz. Şu an itibarıyla 9 ilde 13 mağazamızda 55 kadın istihdam ediliyor” diyerek kadın istihdamına verdikleri önemi anlattı. 

Meltem Bakiler Şahin: “Ben Varım” hareketiyle, cinsiyetçi algıyı kırmayı hedefliyoruz

‘Tüm dünyada kadınlar için en iyi işveren olmayı hedefliyoruz’

Vodafone olarak, kadınların güçlenmesi konusunda güçlü bir vizyona sahip olduklarını aktaran Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin “Tüm dünyada kadınlar için en iyi işveren olmayı hedefliyoruz. Bir ülkenin sürdürülebilir kalkınmasının dijitalleşmeyle olduğu kadar toplumun yüzde 50’sini oluşturan kadınların ekonomik ve sosyal hayatta tam katılım göstermesiyle mümkün olduğuna inanıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği, şirket politika ve stratejilerimizin temelini oluşturuyor” dedi.

Kadın futboluna destek devam edecek

Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı’na 10 yıldır destek verdiklerini gururla anlatan Şahin “Kadınların güçlenmesi anlayışıyla 2 yıl önce ‘Ben Varım’ hareketini başlattık. Bu hareketle, genellikle erkeklerle özdeşleştirilen, erkek egemenliğinde olduğu düşünülen alanlarda kadınların da var olduğunu göstermeyi ve cinsiyetçi algıyı kırmayı hedefliyoruz. Göğüs sponsoru olarak başladığımız bu yolculuğa geçen yıl isim sponsorluğunu da ekledik. Bu sezon her iki sponsorluğumuzu da bir yıl daha uzattık. Diğer yandan, spor okullarında futbol eğitimi alan kız çocuklarına destek olmak üzere yepyeni bir projeyi hayata geçirdik. Sponsorluğumuzun 10. yılı için özel olarak tasarlayıp ürettiğimiz formaların satışından elde edilecek gelirle 200 kız çocuğumuzun futbol eğitimine katkıda bulunacağız” diyerek genç kızların yanında olduklarını hatırlattı. Şahin, Türkiye Vodafone Vakfı’nın Dijital Benim İşim projesiyle, teknoloji odaklı eğitimler ile kadınların dijital becerilerini geliştirerek dijital topluma dahiliyetlerini sağlamayı ve ekonomik hayata katılımlarının artırılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Meltem Bakiler Şahin: “Ben Varım” hareketiyle, cinsiyetçi algıyı kırmayı hedefliyoruz

‘Kendinize rol model seçin’

Tüm kadınlara tavsiyelerini sıralayan Meltem Bakiler Şahin “Öğrenme ve gelişim konusunda her zaman aç olun. Kendinizi daima gelişmeye zorlayın. Gördüğünüz, duyduğunuz, yaşadığınız her şeyi merak edip sorgulayın. Bir takım oyuncusu olmak çok önemli; takım oyununa inanın. Beklenmeyeni yapın, ters köşeler yaratın. Kariyer planı yapmak yerine, mutlu olup üretebildiğiniz yerde olma hak ve seçimini kendinize tanıyın. Kendinize rol model seçin. Başarısızlığın sadece bir öğrenme ve tecrübe süreci olduğunu, başarı için birer basamağa dönüşebileceğini unutmayın” diyor. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin son olarak, bugün dünyanın dört bir yanında ekonomik, siyasi ve sosyal hayatta eşitlik için mücadele eden, toplumda kadınların hak ettikleri yere ulaşabilmesi için “Ben Varım” diyen tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladığını söyledi.

Meltem Bakiler Şahin: “Ben Varım” hareketiyle, cinsiyetçi algıyı kırmayı hedefliyoruz

İLANDIR.