Vitrin Mutlu kalpler kulübü

Mutlu kalpler kulübü

05.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mutlu kalpler kulübü

Mutlu kalpler kulübü
Sinan Biçici
Mutlu kalpler kulübü
Sevdiğiniz birine ilginç biçimde bir hediye göndermek ya da onun için hiç unutamayacağı bir davet düzenlemek isterseniz, animasyon ve organizasyon şirketi Mr. Smoky'yi arayabilirsiniz. Hiç ummadığınız bir anda pelerini ve maskesiyle Don Juan, elinde bir çiçek ve dudaklarında duygusal repliklerle size kırmızı gül verirse, önce o anın tadını çıkarın. Sonra biraz düşünüp bu jesti size kimin yapmış olabileceğini düşünün. İşin içinde kim var derseniz, Mr. Smoky cevap olabilir.
"Hızlı hayat içinde bir sürü anı kaçırıyoruz. Özel günlerimizde, bir sevdiğimize armağan verirken günlük yaşayışımızın hızı içinde o anı layıkıyla yaşayamıyoruz. Bizim amacımız bu anları hiç unutulmayacak bir anıya dönüştürmek," diyor Mr. Smoky'nin (0216 418 08 90) kurucusu Murat Dumanlı. Kendilerini "Happy Hearts Club" yani "Mutlu Kalpler Kulübü" diye nitelendiriyor. Animasyon ve organizasyon hizmetleri veriyorlar. Müzik grupları, animasyon ekibi, sinema karakterleri, kukla, sihirbaz, cambaz, pandomim ve sayamayacağımız bir sürü gösteri türünü sağlayabilecek ekipleri var. Fiyatlar da işin yeri ve niteliğine göre değişiyor.
Mutlu kalpler kulübü
Mr. Smoky'nin faaliyetlerini gerçekleştiren ekibin büyük çoğunluğu tiyatro kökenli ve eğitimli. İstediğiniz türde gösteriyi sipariş edebiliyorsunuz. Doğum günü partisi, yıldönümleri, yılbaşı eğlenceleri, partiler istenilen biçimde organize edilebiliyor. Canlı müzik isterseniz alternatifleriniz oldukça fazla. Çigan, blues, caz, country, flamenko, barok hatta tasavvuf müziği arasında tercih yapmak elinizde. İsterseniz türlü gösteriler de yaptırabilirsiniz. Çocuğunuzun doğum gününde tahta bacak, kukla gösterisi, niyetçi dede eğlenceli anlar yaşatabilir. Pamuk Prenses, Kırmızı Başlıklı Kız, Batman ya da Miki Fare de konuklar arasına katılabilir.
Romantik yıldönümü kutlamalarında beyazperdeden ya da romanlardan çıkıp gelen bir kahramanla sevdiğinize hoş sürprizler hazırlayabilirsiniz. Sözgelimi mandolinli bir müzisyen ona sevginizi anlatan şarkılar söyleyebilir. Bir kızılderili davet pusulanızı okuyla 'postalayabilir' ya da bir 18. yüzyıl romantiği sizin adınıza şiirler okuyabilir. Sevdiğinize ömrü boyunca unutamayacağı bir armağan mı göndermek istiyorsunuz? Bir denizkızı sevgilinize armağanınızı bir istridye içinde verse unutabilir mi dersiniz? Ya güzel bir saati Romeo'nun şiirleri eşliğinde gönderseniz?
Mr. Smoky'nin müşterilerinden biri olan N.A. kendi deneyimini şöyle anlatıyor: "ABD'den dönerken eşim bana bir sürpriz yapmayı düşünmüş. Gece yarısı eve döndüğümde kapıyı maskeli ve pelerinli biri açtı. Bir yandan şiirler okuyor, bir yandan da bana güzel sözler söylüyordu. Kırmızı bir gül verdikten sonra eşimle birlikte diğer arkadaşlar da ortaya çıktı. Eşim bana 24 gül almıştı ama en anlamlısı yaptığı sürprizle bana verilen o tek güldü."
Mr. Smoky'nin müşterileri arasında ünlü isimler de var. Örneğin Derya Baykal, Ferhan Şensoy'un doğum gününde armağanını Marilyn Monroe'yla göndermiş. Büyük bir şirketin üst düzey toplantısında bir yönetici diğer bir yönetici arkadaşına bir kutlaması için sürpriz hazırlamak istemiş. Oldukça ciddi devam eden toplantı sırasında aniden içeri gitar çalan bir grup girip dans müzikleri çalmaya başlamış. Şok atlatıldıktan sonra toplantıya katılanlar birbirini dansa davet etmişler. Aşkını ilan etmekte zorlanan bir genç erkek hoşlandığı bir kıza ilk davetini Don Juan'la göndererek kabul ettirmeyi başarmış.
Mr. Smoky iş dünyası için de çok çeşitli organizasyonlar düzenliyor. Fuar açılışları, şirket promosyonları, toplantı ve kutlamalar çeşitli alternatiflerle sunulabiliyor. Yılbaşı armağanları çok özel kuryelerle gönderilebiliyor. Bunun için "Happy Packet Service" (Mutlu Paket Servisi) var. Sözgelimi bir sinema prodüksiyon şirketi davetiye ya da şirket armağanını Şarlo ile gönderebilir. Bir festival organizasyonuna panayır kurulabilir, balon süslemesi yapılabilir.
Bunlar size sunulan alternatiflerden bazıları. Oysa sizin seçenekleriniz 'sadece' hayal gücünüzle sınırlı.