Vitrin O'nun diğer hikayesi

O'nun diğer hikayesi

05.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

O'nun diğer hikayesi

Onun diğer hikayesi
5 Aralık 1998
EFKAN KULA

Onun diğer hikayesi
Ünlü grubu yeni albümü "O ve Z Hikayesi"ni çıkardı. Grup bu arada yayınlanan single'ı saymazsak ikinci albümünü bir eksikle yani Tayfun Ünlü, Mehmet Ünlü ve Sven Stichter oluşan kadrosuyla tamamlamış. İkisi İngilizce olmak üzere on üç şarkıdan oluşan albümde Ünlü, kendi anlayışına göre rock yapmaya devam etmiş.
Ünlü, Almanya kökenli grup ya da şarkıcılar içinde bizim en dinlenebilir bulduğumuz isimler arasında. İlk albümü burada oldukça sevilirken kendine Avrupa listelerinde bile yer bulmuştu. Aslına bakılırsa Erkin Koray'ın "Estarabim" isimli şarkısını yorumlamasalardı ne kadar ilgi görürlerdi bilinmez, ama ilk albümlerinin tamamı için konuşmak gerekirse diğer şarkıların da çok sallama şeyler olmadığı söylenebilir.
Kaset çıkarma mevsimi tüm hızıyla devam ediyor. Ama piyasadaki bu canlılığa rağmen özellikle pop şarkıcılarının çoğunun albüm satış beklentisi fiyaskoyla sonuçlanıyor. "O ve Z Hikayesi"nin de, aslında eylül ayında çıkması planlanıyormuş, fakat grup ve plak şirketi arasındaki bazı sorunlar nedeniyle gecikmiş ve ancak şimdi çıkabilmiş. Ünlü "O ve Z Hikayesi"nde tarz olarak yine Türkiye'den melodileri de kullandığı bir rock albümü yapmış. Albümde iki tane İngilizce şarkı bulunuyor; bunlardan biri olan "One Night in İstanbul"un sözlerinin Türkçe kısımlarında bir başka Almanyalı, rap grubu Karakan, Ünlü'ye eşlik etmiş.
Genel olarak albümün öncekiyle arasında çok büyük bir fark yok. Ama ilk albümlerine göre daha güzel gitar ritmleri duyduk. Bir başka iyi taraf da, şarkıların birbirini andırmaması. Bu kez "Estarabim" gibi albümü satış olarak götürecek bir şarkıları yok, ama Ünlü'nün kendi tarzı içinde iyi bir albüm yaptığını söyleyebiliriz.