Vitrin Özcan Deniz'in yeni albümü tartışma yarattı

Özcan Deniz'in yeni albümü tartışma yarattı

28.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özcan Deniz'in yeni albümü tartışma yarattı

Özcan Denizin yeni albümü tartışma yarattı
28 Kasım 1998
EFKAN KULA
Özcan Denizin yeni albümü tartışma yarattı
Özcan Deniz'in yeni albümü "Çoban Yıldızı" çıktı. Albüm çıkmasıyla beraber eski Prestij'li Ömer Danış'la Deniz arasında mahkemeye kadar uzanan bir tartışma başlattı.

Özcan Deniz'in altı yıla sığdırdığı beşinci albümü "Çoban yıldızı" çıktı. Özcan'ın yorumuna göre albümün her zamanki gibi bir yüzü Türk halk müziği, bir yüzü arabesk olmuş. Deniz aynı zamanda duygusal bir albüm olduğunu söylediği kasetinin en büyük özelliğinin hiçbir şarkının diğerine benzememesi olduğunu düşünüyor. "Diğer kasetlerime göre de daha sağlam okumuşum. Stüdyo kötü bir ortam. Sahnedeki performansı stüdyoya taşıyamıyorum. Ama her albüm beni biraz daha stüdyoya alıştırıyor," diyor.
Deniz bildiğiniz üzere aynı zamanda bir "show man"; talk show teklifi geldiğinde önce herkes gibi o da yapmak istememiş. Sonradan kabul etmesinin nedeni de ilginç: "Düşündüm, herkes dizi çekip kendini gösteriyor. Show çekmek enteresan olabilirdi. Kendimi bu konuda yeterli değil, başarılı buluyorum." Deniz'in şimdiye kadar en çok "Meleğim" isimli albümü satmış (1 milyon 300 bin), "Yalan mı?" ikinci sırada. "Çoban Yıldızı" ise en çok içine sinen albümü olmuş.
İnsanların bir albüm almak için paraya kıymakta zorlandığı bir dönemde, onların kaseti almalarını sağlamak için iyi bir şey yaptığını düşünüyor. Yalnız albümdeki "İçem" adlı şarkı Deniz'in bu havasını bozuyor. Çünkü eski bir Prestij'li Ömer Danış'la bir şarkı sözü nedeniyle arası açıldı. Ömer Danış'ın mahkemeye başvurmasına neden olan olayı Deniz şöyle anlatıyor: "Ömer eski arkadaşımız. Hatta Mahsun'la olan dostlukları daha da eski. Ben her kasetimde bir Ömer Danış şarkısı okurdum. Şimdiye kadar hiç zorluk yaşamadım. O da benden alırdı. Bizim böyle bir destek anlayışımız var. Ve aldığımız şarkıları kendimize göre yorumlarız. Çünkü her sanatçının kendi stili vardı. Bu şarkının da eski hali olan 'Didem', bana göre değildi. Ben de kendime göre okudum. Aslında parçayı ilk Mahsun Kırmızıgül kendi kaseti için satın aldı. Ve bu değişimi de aslında o yaptı. Ömer de, 'Ben parçayı Mahsun'a verdim, sen okuyamazsın,' diyor. Ne alakası var? Adam parayı vermiş, kendisi okumamış. O zaman bana özel bir kastın var ki, okutmak istemiyorsun. Bu tür şeyler sanatçı tarafından organize edilmez. Şarkıyı seçersin, alıp okursun, telif ve yayın haklarıyla şirket ilgilenir. Bence kızmasının sebepleri başka, çünkü okumadan önce Ömer'e sordum. Hatta parçayı ona gönderdim. Bu şirketler arası bir şey olabilir."