Vitrin WAP’sız cep kalmıyor

WAP’sız cep kalmıyor

07.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

WAP’sız cep kalmıyor

WAP’sız cep kalmıyor


İnternet içeriklerine basit yazı şeklinde ulaşılabilmesini sağlayan WAP teknolojisine uyumlu cep telefonları artıyor. Banka şubelerine gitmeden işlem yapabilmeniz, cepten rezervasyon yaptırıp, taksideyken faks çekebilmeniz artık çok doğal


       Ericsson R320s
       Hareket halindeyken de sürekli iletişimde kalabilirsiniz. WAP uzmanı olarak tanımlanan telefonla mobil internet sitelerine rahatça erişebiliyorsunuz. Bilgisayarlarınızla hızlı ve direkt bağlantı kurabilmenizi sağlayan dahili bir modeme sahip. Sesli arama, infranet özelliğiyle güçlü bağlantı, ajanda, elektronik kartvizit ve zil melodileri gönderebilme özeliği, telefon defterindeki bilgileri başka bir telefona gönderebilme, akıllı mönü, ses kaydı yapabilme ve 5 satırlı grafik ekran gibi özellikleri olan bu telefonun fiyatı 200 milyon lira.

       Ericsson R380s
       Masa üstü PC ve taşınabilir bilgisayarınızla uyumlu bankacılık, borsa işlemleri, bilet ve döviz alım satamı gibi işlemleri mümkün kılan WAP standartını destekliyor.
       PDA fonksiyonuyla donatılmış dual band, cep telefonu ve organizer’ın birleşmiş hali. Normal cep telefonu büyüklüğündeki R 380s, aktif kapağı açıldığında bir bilgisayara dönüşüyor.
       Geniş ve dokunmatik ekranı ile dahili infra - net modemi sayesinde faks, data ve SMS iletişimi yapabiliyor.
       Dokunmatik ekran, e - mail ve notlar yazma, okuma, adres defterini kontrol etme imkânı da sağlıyor. İkibuçuk saat süreyle WAP’ta kalabilen telefon üç saate kadar konuşma ve 90 saate kadar bekleme süresine sahip.
       Çok yakında piyasaya çıkacak ürünün fiyatı henüz belli değil.

       Motorola Timeport P 7389
       Üç kanallı uluslarası şebeke değiştirebilme özelliğiyle ideal yolculuk arkadaşı, WAP browseri ile en son seyehat bilgileri, haber özetleri, günlük hava durumu bilgilerini alabiliyorsunuz. Üç bandlı, mobil medya modu yazılımı, sesli arama, basitleştirilmiş harf tuşu, titreşim ve voice note özellikleri bulunuyor. Yakında piyasaya çıkması bekleniyor.

       Siemens C35i
       Suya, toza, şoka dayanıklı en hafif WAP uyumlu cep telefonu. C35i’ler titreşimli ve ses kaydı yapabiliyor. Resimli mesaj gönderebilme, tarih ve saat alarmı, sesli arama, elektronik kartvizit yaratma özelliği, beş seviyeli ses ayarı 20 melodi, bir adet melodi programı, kayıt kişiye göre ekranda değişik şekillerin belirmesi, beş satır, 16 karakter ekran, dual band, 6 saate kadar konuşma ve 9 güne kadar bekleme süresi özelliklerine sahip telefon sadece 99 gram ağırlığında ve
       fiyatı 110 milyon lira.

       Motorola Timeport L 7089
       Motorola’nın bu ürünü zamanı etkin bir şekilde kullanmak isteyenlere yönelik üretilmiş. GSM 900, 1800, 1900 bandlarında çalışabiliyor. Titreşimli, sesli arama özelliği, voice note özelliği, optimal geniş grafik ekrana sahip olan ürünün 2001 yılında piyasaya çıkması planlanıyor.

       Nokia 9110
       İşinden ayrı kalmak istemeyenlere yönelik bir telefon. Handsfree özelliğiyle telefonunuz elinizde değilken de konuşabilmeniz mümkün. WAP özelliği sayesinde kurumsal intranete ve WAP sitelerine ulaşabiliyorsunuz. Dijital görüntü transferi, kompakt ölçüler, takvim, oyunlar, dahili kızıl ötesi bağlantı ve modem, büyük LCD ekran, elektronik kartvizit gönderimi, akıllı mesaj, 8 mb’lik hafıza kartı, e - mail ve faks gönderebilme özellikleri var. 253 gram ağırlığındaki telefon 6 saate kadar konuşma süresine sahip.
       Piyasaya çıkmadığı için fiyatı henüz belirlenmedi.

       Nokia 7110
       Nokia 7110 gerçek bir medya telefonu. E - posta alıp göndermenize ve internet üzerinden hizmet ve metin bilgilerine ulaşabilmenize imkân veriyor.
       Biri size özel, diğeri iş amaçlı iki hat bulundurabiliyor. Bulunduğu yere göre otamatik dil seçimi, yüksek hızda veri transferi, akıllı metin girişi, yüksek kontraslı grafik ekran, aktif kapak, dual band gibi özelliklere sahip telefon tabii ki WAP uyumlu.
       140 gram ağırlığındaki 7110’un, 4.5 saate kadar konuşma süresi var ve fiyatı 200 milyon lira.