Ali Nail Kubalı

Ali Nail Kubalı

ankubali@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sevgili okurlarım, uzun süreden beri başta değerli dostum, Robert Kolej ağabeyim, Melih Gürsoy olmak üzere arkadaşlarımdan ve ailemden kitap yazmam konusunda telkinler alıyorum. Ben de kalıcı bir çalışma yapmayı bir arzu olarak uzunca bir süredir içimde taşıyordum. Bu arzuyu gerçekleştirmek istiyorum. İktisadi Kalkınma ve Dış Ticaret ile ilgili bu güne kadar genel kabul görmüş teorilerden farklı, ekonominin bu iki alanını birlikte ele alan bir teorik görüşüm var. Bunu İngilizce dilinde yazılmış bilimsel bir kitap haline getirip yurt dışında yayınlatmayı hayal ediyorum.
Becerip beceremeyeceğimi bilmiyorum.
Öncelikle tüm profesyonel yaşamım iş hayatı içinde geçtiği ve geçmekte olduğu için böylesine sabır isteyen uzun vadeli akademik bir çalışma yapacak sebatı ve disiplini kendimde bulup bulamıyacağımı bilmiyorum.
Bir de, ciddi ve derinlemesine bir literatür taraması yaptığımda benim özgün bir fikir olarak düşündüğüm bu konunun daha önce yazılmış olduğunu bulabileceğimi, o zaman da önemini kaybedeceğini biliyorum.
Ancak güvendiğim bir özelliğim var. Gerek iş hayatımda, gerekse Türkiye ekonomisi, bölgemizin ekonomisi ve ulusal siyaset ile ilgili olarak epey söylenmemiş şeyi söyleyebildim, yapılmamış şeyi de yapabildim. Belki benim bunları yaptığım pek bilinmedi. Ben de bir takdir edilme duygusu içinde olmadığım için kendi reklamımı yapma ihtiyacını duymadım. Ama kuvvetli yönümün yaratıcı fikirler üretme yeteneğim olduğunu ve bunu halen kaybetmediğimi de biliyorum. Kitap yazma fikrimde beni bu yönüm yüreklendiriyor.
Ancak şunu da biliyorum ki bir taraftan iş yapmaya devam etmek bir taraftan da böylesine kapsamlı bir çalışma yapabilmek, mutlaka bir yerlerden fedakarlık yapmamı gerektiriyor.
Spordan vazgeçsem sağlığımı kaybederim. Onun için üzülerek gazetelere köşe yazıları yazmaktan vazgeçiyorum.
Siz çok sevdiğim, beni mektuplarınızla, telefonlarınızla yalnız bırakmayan okurlarımdan ayrılmak kolay olmuyor. Ama beni izleyenler ‘’kubalian@gmail.com’’ adresini biliyorlar. Bana yazmaya devam edenler olursa mektupla da olsa sohbete devam ederiz.
Bana yer veren, yazılarımı yayınlayan Milliyet ve Gözlem gazetelerine içten teşekkür ediyorum.
Geriye tek bir söz kalıyor. Tüm okurlarıma esenliklerle dolu daha nice Bayramlar ve ömür boyu mutluluklar dileyerek veda etmek. Hoşça kalın sevgili okurlarım.