Yazarlar Arkası yarın (2)

Arkası yarın (2)

30.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Arkası yarın (2)

Arkası yarın (2)

Tamer HEPER

Dün anlattığım olayda çanta gitti ama hikaye bitmedi.
Dostumuz karakola şikayetini yaptı, tabii bir sonuç yok. Tam çantanın geri gelmesinden ümidi kesecekken evine bir telefon geliyor. Telefondaki ses bir vatandaş olduğunu, bir hanım çantası bulduğunu içindeki telefon numarasından evi tespit ettiklerini söyleyip isterlerse çantayı kendisinden alabileceklerini söylüyor.
Hayret mucize gibi bir şey.
Dostumun evinde bir heyecan beliriyor, çünkü çantada hüviyet, banka kartı gibi belgeler de var. Gidecekleri adresi soruyorlar. Şile Ormanları'nın içinde bir mahal tarifi alıyorlar. Tuhaf bir buluşma yeri. Ne yapsınlar iki kişi bir arabaya atlayıp tarifi yapılan Şile Ormanları'na gidiliyor ve çantayı getiren bir kişi değil birkaç kişi, koca ormanın ortasında. Kendilerine çantayı vermekle bir görev yaptıklarını, bunun da karşılığının olması gerektiğini söylüyorlar. Bizim dostumuzla arkadaşı da bu görevin karşılığı olarak yanlarındaki birkaç bin TL'yi daha kendilerine bırakıp çantayı alıyorlar, içini açtıklarında da işe yaramaz bir iki kağıt buluyorlar ve astarı yüzünden pahalı çanta ile evlerine dönüyorlar.
İşte büyük ümitler bağlanan CMUK'un eseri, artık bir koyundan birkaç post çıkarmanın yolunu bulan kapkaççılar galiba Şile civarını yurt edinmiş, geçenlerde bir hanım cesedi oralarda bulunmuştu, acaba niye?