Banu Şen

Banu Şen

banu.sen@dogangazetecilik.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

CANIM bugün güzel şeylerden konuşmak istiyor. Yaz güneşini, turuncu günbatımını, eğlenmeyi, renkli insanları yazmak istiyor. Canım bugün Çeşme’yi yazmak istiyor!
Kim ne derse desin; bu yaza Çeşme damgasını vuracak! Ben bile daha sezon başlar başlamaz soluğu bu kadar çok Çeşme’de aldıysaaam... Bilin ki Çeşme’de kaçırılmaması gereken şeyler var.
Bir kere geçen hafta Milliyet’te hazırlarken bile keyif aldığımız Çeşme ilavesi sayesinde, sanki 15 gün Çeşme’de, Alaçatı’da yaşadım. Çeşme’yi, Alaçatı’yı anlatan haberler geldikçe hayallere daldım. Plajları, eğlencesi, yenilikleri...

Bu yaz sadece Çeşme olacak


Bu sene o tarafları çok da sevdim. Nereyi mi? Mesela Marina’yı çok sevdim. Geçen hafta keyifli vakit geçirdik. Manzara günbatımı vakti, unutulacak gibi değildi.
Sonra festivali sevdim. Önceki gün açılış için Çeşme’deydik. Kortej ve ilk gün heyecanı Çeşme sokaklarına hareket getirmişti. Sonra kokteyl ve defile için Ayayorgi Babylon’da aldık soluğu. Bir anda magazin dünyasının içine düşmüş gibi oldum ama... İzmirli ve Çeşmeliler bir kenara, kimi ararsanız herkes oradaydı. Herkes güzel, herkes yakışıklı. Herkes bronz, herkes güleryüzlü... En son Alaçatı sokaklarında kendimizi bulduk. Haftasonu olmadığı için yürünebilecek kıvamdaydı. Haftasonları o kalabalık görüntüleri biraz kaygılandırsa da, yine de Alaçatı kanunları sayesinde çok bozulmayacak, bu tatta kalacak diye düşünüyorum.
O akşam anladım ki, bu yaz sadece Çeşme olacak. Ne Bodrum, ne Marmaris, ne Kuşadası...
Bu yaza Çeşme Alaçatı damga vuracak!
Bakalım... Bu daha yazın başı... Daha Çeşme’de neler olacak?