Sezonun Stil Önerileri

12 Mart 2019

Güneş yüzünü göstermeye başlamışken kafaların giyim konusunda karışmış olması normal. Bir çıtır fikir edinelim isterseniz, ne yapalım nasıl giyinelim ve nelere dikkat edelim?

Çantada artık olmazsa olmazlar içerisinde güneş gözlüğü ve güneş koruyuculu nemlendiriciler yer alıyor. Muhakkak yanınızda tutun çünkü trafikte insana gözünü açtırmayan bir güneş meydana çıktı, kaza yapmak istemezsiniz. Ayrıca güneş gözlüğü aksesuarlar arasında imaja en çok fark katan cool bir parça. Bir yandan da bu kadarcık güneş leke yapar mı demeyin, hassas ciltliler için leke sezonu açılmıştır.

Omzunuza ya da boynunuza bir şal atmak için de en uygun sezon. Aksi takdirde hava 20 derece gözükürken, esen bir rüzgarla fena halde grip olmanız mümkün. Bir heves aldığınız çeşitli renk ve desenlerdeki tüm şallarınızı değerlendirin derim!

Kıyafetlerinizde ise artık daha ince kumaşları tercih edebilirsiniz. Yün içeren tüm kazaklarınız hurçlara kalkmaya hazır diye düşünüyorum. İçi kürklü veya kalın montlarınızı, sene sonuna tekrar çıkarmak üzere portmantonuzdan kaldırabilirsiniz.

Trençkotların gelişini müjdeleyen bu havaları iyi değerlendirelim çünkü trençkot yılın çok kısa bir süresi giyilebilir; hava 20-23

Yazının Devamı

Kadın Olmak

7 Mart 2019

Kadın nedir?

Kadın yeri geldiğinde tencereden gelen güzel kokunun sahibi, yeri geldiğinde hayat kurtaran doktor yeri geldiğinde maratonda yerleri yırtarak koşan bir atlet. Kadın isterse her şeyi yapacak esneklikte ve şaşırtıcı bir varlık.

Kadın olmasa, aidiyet duygusu kaybolur, kadın olmasa ilk bağlılığı ana göğsünde bulan her canlı öksüz kalır… Annelik içgüdüsünün verdiği koruma hissi herkesin ihtiyacı olan şey değil mi? İnsanlar bir şeylerden sürekli korunmak istiyor; belki yalnızlık belki hastalık belki de parasızlık… Herkes mutluluk gayesiyle, korkularına karşı hayat koşturmacasında.

Peki kadınlar mutlu olursa, çocuklar mutlu büyümez mi?
Mutlu büyüyen çocuklar savaşı sever mi?
Mutlu büyüyen çocuklar şiddet uygular mı?
Kadınlar mutlu olursa, eşleri mutlu olmaz mı?

Yazının Devamı

Lavanta Deyip Geçmeyin

18 Şubat 2019

Herkes lavantayı güzel kokusu ve lila rengi ile bilir. Aynı zamanda, yüzyıllardır cilt bakımında çok amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Lavanta kelimesi, etimolojik olarak yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Banyo suyuna gevşetmesi ve ortama güzel koku yayması için koyulurmuş; "lavare" kelimesi yıkamak anlamına gelmekte dolayısıyla "lavender" denmiş, dilimizde ise lavanta olarak adlandırılmıştır.

Güzellik sektöründe geniş bir pazara sahip. Krem, şampuan, serum, tonik, sabun, parfüm ve yüz temizleyiciler her kadın için vazgeçilmez ürünler.

Peki, nedir bu lavanta içerikli olanların ekstra artısı?

Hoş kokusunun yanısıra sinir sistemini gevşetmesiyle biliniyor dolayısıyla herkes birazcık lavantaya hayır demez diye düşünüyorum. Uyku problemi yaşayanlara, yastığına bir iki damla lavanta yağı damlatması da aromaterapistler tarafından tavsiye ediliyor.

Lavanta yağı olmayanlar, bir parça kurumuş lavantayı yastığının altına veya baş ucuna koyabilirler. Dolaplara kıyafetlerimiz güzel koksun diye koyduğumuz küçük lavanta keseleri vardır, işte onları yastık altı yapabilirsiniz mesela!

Hatta bebeğiniz varsa, beşiğinin bir kenarına bu çok amaçlı keseden yerleştirebilirsiniz. Uykuyla birebir ilişkisi

Yazının Devamı

Beş Duyulu Hediye

13 Şubat 2019

Sevgililer günü geldi çattı !

Kadınlara hediye almak çok daha kolay bunu kabul edelim. Kadınlara hitap eden renk, kesim ve model çeşitliliği, erkeklerin seçeneklerini solda sıfır bırakıyor.

Sevgilinize klasik bir gömlek veya kol düğmesi almaktan sıkıldınız mı?

Farklı ve yaratıcı bir hediye mi düşünüyorsunuz?

Bir fikrim var ve dilerim işinize yarar... Hediyenin üzerine yazılacak not bile hazır!

"Sadece kalbine değil, beş duyuna hitap etmek istedim..."

Beş duyu nedir? Görmek, işitmek, dokunmak, tatmak ve koklamak. Dolayısıyla beş küçük hediye hazırlayacağız.

Bu hediyelerimizi hazırlarken öncelikle not alın bu duyularımızı. Yanlarına da seçeneklerinizi sıralayın. Ben de size bu opsiyonlarda yardımcı olmaya çalışacağım. O zaman başlayalım!

Yazının Devamı

Planlı Güzellik

7 Şubat 2019

Evet, planlı. Tıpkı bir restoran rezervasyonu ya da doktor randevusunun saati nasıl belli ise, güzellik ve bakım adımlarını atarken de planlı olmalıyız.

Pek çok kadın gibi siz de cilt bakımınızı düzensiz yaptırıyorsanız, kaş bakımınızı orman olana kadar erteliyor, saçlarınızın uçları ileri derecede yıpranana kadar kestiremiyorsanız... Sizi buraya alalım ve elimizdeki güzelliklerin, bakımsızlık sebebiyle kaybolmasına müsade etmeyelim.

Sihirli sözcüğü söylüyorum "ajanda!". Pek çok alışveriş sitesinde, farklı sayfa tasarımlarıyla farklı renk ve temalarla düzenlenmiş bu ajandalar mevcut. Üstelik aralara motive edici cümleler de serpiştirilmiş. Benim ajandam beni her gün "Your only limit is you" (Senin tek limitin sensin) cümlesiyle karşılıyor. Bu gibi enerji yükseltici sözler size de iyi geliyorsa ve bu tasarımda bir ajanda bulmakla uğraşamam diyorsanız, kendiniz de müsait bir vaktinizde oturup rastgele 15-20 sayfaya beğendiğiniz motivasyon cümlelerini yazabilirsiniz.

Ajandamızı aldık, süsledik püsledik peki şimdi bunun güzellik ve bakımla ne ilgisi var?

Planlı, programlı ve istikrarlı olunursa, kendi maksimum kusursuzluğunuz uzun vadede korunur. Öncelikle kendiniz için bir liste

Yazının Devamı

Gardırop Detoksu

4 Şubat 2019

Sadece vücudumuzun mu detoksa ihtiyacı var? Evet yanıtını duyar gibiyim ama hayır..

Dünya çapında eski kıyafetleri atmak adına pek çok kampanya yürütülüyor hatta bilinen bazı markalar, eski kıyafetlerinizi götürdüğünüz takdirde küçük bir indirim bile yapıyorlar! Ayrıca pek çok belediye de belirli noktalara atık kıyafet kutusu koyarak müthiş bir uygulamaya imza attılar. Siz de kendi adresinize en yakın kutuyu keşfedebilir, ihtiyaç sahiplerine yardım edebilirsiniz.

Sabahları işe, okula giderken dolap karşısında 2 dakikadan fazlasını geçirmek istemiyorsanız bu yazı ilginizi çekebilir. Öncelikle, asla giymeyeceğiniz ama atmaya da kıyamadığınız kıyafetlerinizle vedalaşmanız, dolabınızın da detoks yapması, artıklarından arınması gerekiyor. Satılacaklar, terziye verilecekler, dönüşüm kutusuna atılacaklar, kardeşe hediye edilecekler gibi ayrı ayrı kutular sizin için çok kullanışlı olacaktır.

Üstelik bu işten para bile kazanmak mümkün! Akıllı telefonlar üzerinden indireceğiniz pek çok aplikasyon sayesinde kullanmadığınız eşyalarınızı satabilir, dolabınızda yenilerine yer açabilirsiniz.

Yazının Devamı