Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu hafta biraz bu konuyu deştim.
Şimdi evimizi, arabamızı, eşyalarımızı, hatta abuk subuk saçımızın teli ayağımızın ucu gibi her bir yerimizi sigortalayabiliyoruz da neden acaba evcil hayvanlarımızı sigortalayamıyoruz?
Benim gibi düşünen bir çok kişi olduğuna eminim... Biz evcillerimizi, çocuğumuz gibi, ailenin bir üyesi gibi, canımızın bir parçası olarak görüyoruz. Onlara bir şey olmasın diye harcadığımız paraların haddi hesabı yok. En iyi mama hangisi? En güzel ödül maması hangisi? Yatağını şöyle mi süslü alsam böyle mi rahat? Şu elbisesi, şu tasması, şu tası busu derken işi de iyice abartıyoruz. Fakat sonuna kadar bu ilgiyi alakayı hak ediyorlar.
Peki ya veteriner masrafları? Aşıları rutin her sene yapılıyor. Fakat Allah göstermesin herhangi ciddi bir hastalıkta tedavi masrafları aniden 1000 TL ve üstüne çıkıveriyor. Dolayısıyla onları da sigortalatmak istemek çokta yanlış değil.
Yurt dışında hemen her yerde evcil hayvan sigortası var. Ülkemizde de ilk başladığında çok rağbet görmüş bir uygulamaydı. Fakat sigorta şirketinin anlaşma yaptığı veterinerlik kliniğiyle aralarında çıkan sorunlar nedeniyle bu uygulama kaldırıldı ve düzenlemeye bile gerek görülmeden bir daha çıkmadı.
Geçen gün bir arkadaşımın sigorta şirketiyle temasa geçtim ve köpeklerimi sigortalayıp sigortalayamayacağımı sordum kendisine. Büyük baş hayvanların sigortalandığını ama, pet olarak geçen evcil hayvanlar için bu şekilde bir uygulama olmadığını söyledi. Fakat o da merak etmiş olacak ki, bu işi genel müdürlüğe kadar götürmüş. Ardından, şirketlerinin hazineden onay beklediğini ve bu şekilde bir uygulama için çalışma başlattıklarını söylemiş.
İşte bu yüzden İdea Sigortayı kutluyorum, en yakın zamanda da bu şekilde bir uygulama çıkartmanızı bekliyorum. İlk müşteriniz altı köpeğimle ben olabilirim, ve benim gibi düşünen bir çok kişiyi de size yönlendirebilirim.

Haberin Devamı

Karamel kayıp duyarlı olalım

“İzmir Atatürk Mahallesi, Yavuz Caddesi, Atatürk Meslek Lisesi civarında, 25.12.2012 tarihinde saat 18.00 civarında 1 yaşındaki kızım Karamel kayboldu. Golden Retriever cinsi, açık sarı renkli dişi köpeğim, çok fazla tüylü değil. Tasması yok fakat, parabend kene tasması var. Lütfen yardım edin, çok kötü durumdayım. Görürseniz lütfen 0 536 817 44 66 numaralı telefondan bana ulaşabilir misiniz?” sahibinin mesajını aynen aktarmak istedim umarım kızı Karamel’i bulabilir.