Trend: Düşük Bel Pantolon

12 Nisan 2019

Sessizce takipteydim. Baktım küçük gözlükler tekrar moda oldu. ‘’Güzelmiş, olsun takarız.’’ dedim. Biraz daha bekledim. Bu kez taşlı-incili 90’ların tokaları tekrar moda oldu. ‘’E bu da güzelmiş.’’ Dedim. Ama bazı şeyler vardı, tekrar görmek istemeyeceğim… Önsezilerime dayanarak söylüyorum ki ‘’Düşük bel pantolon’’ modası tekrar geliyor. Mis gibi ciğerimize kadar çektiğimiz kot pantolonlarımız dururken düşük bel kot pantolonlar nereden çıktı şimdi? Tadım kaçtı…

Bence bu haberi okuyan birçoğunuz benimle aynı görüşe sahip bu yüzden rahat rahat düşük bel pantolonlar hakkında kötü konuşabilirim.

Birkaç yıldır yüksek pantolonun beni güvenle sarıp sarmalamasına pek alışmıştım. Rahat rahat hareket edebiliyor, eğilip ayakkabılarımın iplerini bağlayabiliyordum. Bir de yüksek bel pantolonlar malum benim gibi kısa ve orta boyluların giymeyi çok sevdiği bir model. Bacak boyumuz 3 ise 5 oluyordu. Hileli bir pantolondu anlayacağınız.

Her zaman söylerim ‘’Bir şey moda diye almak zorunda değilsiniz.’’ Sizin vücudunuza uygun değilse alıp eve kadar taşımayın, yorulmayın. Ya da aynı şey giydiğinizde de geçerli. Almışsınız bir kere, giydiniz ama rahat değilsiniz. Hemen o kıyafet her

Yazının Devamı

Trend: Desenleri Karıştırmak

14 Şubat 2019

Moda haftalarını takip ediyorsanız tam ''Çiçek-böcek desenlerinin modası bitmiştir artık.'' derken defilede mankenler yürümeye başlıyor bir bakıyorsunuz baştan ayağa çiçek deseni, leopar deseni... Sokakta, alışveriş için girdiğiniz mağazalarda animal print denilen hayvan desenleri dikkatinizi çekmiştir. Kabanlar, pantolonlar, ayakkabılar, çantalar... Ayrım yok! Leopar seven, yılan derisi seven, zebra deseni severler için harika bir moda olayı.

Kombinlemesi ise çok kolay. Bir süre önce örneğin; desenli bir pantolonunuzu giyecekseniz geri kalan kombin parçalarınızı tek renk giymeliydiniz. Bir kabanınız leopar desenliyse, elbiseni desensiz, düz bir parça olmalıydı. Olay buydu. Ama artık bu kurallar bozuldu.Renk, desen çılgınlığı var. İddialı ve çarpıcı olmayı seviyorsanız eğer size bir öneri. Hem bugün ne giysem diye vakit kaybetmeyeceksiniz hem de gayet yorulmadan stil sahibi olacaksınız. Gözünüz kapalı gardırop önünde durun ve rastgele bir şeyler seçin. Renk, desen hiç önemli değil. Bir de kendinizi içinde mutlu hissedecek ve enerjinize bu mutluluk yansıyacaksa hemen giyin onları. Artık renk üstüne renk, desen üstüne desen giymek sizi stil sahibi yapıyor.

Kombin Önerileri

''Desen

Yazının Devamı

Trend: Kısa Saplı Çantalar

15 Kasım 2018

90'lı yılların kızı isenız bunu çok iyi biliyorsunuz. Koltuk altlarımıza tam yerleşen, içine bir anahtar belki mini boy bir cüzdan sığan kısa saplı küçük sevimli çantalar.Tabi yıllar geçtikçe moda değişti. Çanta boyutları büyüdü, bizim boyumuz küçüldü falan.

Ben kocaman çantalar ile çekildiğim fotoğraflarıma bakarken hep şunu söylüyorum; ''Ne kadar kısa görünmüşüm (sanki değilmişim gibi ) Neticede takılan çantalar biraz boy ile doğru orantılı bu inkar edilemez bir gerçek. Boyu kısa olan hemcinslerim daha ufak ebatlarda; boyu uzun olan hemcinslerim ise daha büyük boy çantalar takmalı. Tabi yine eşyalarımızı sığdırmak için genelde orta-büyük ebatlı çantaları tercih ediyoruz o ayrı.

E madem 90'lı yılların çantaları geri dönüyor. Çok da sevimli. Bize de takmak düşer. Şimdi kısa saplı bir çantayı koltuk altıma yerleştirip şöyle diyebilirim ''Allah'ım çok uzun boyluyum!'' . Bu çantaların diğer küçük çantalardan bir farkı var; bunlar böyle kısa-ince saplı olacak. Olay orada. Minnoş minnoş kolunuzun altına sığacak.

Bir kaç ünlü lüks markaların vintage çantaları bu ara inanılmaz derecede popüler. Eğer alışveriş merkezinde saatlerinizi geçirmeye bayılıyorsanız ya da tam tersi alışverişi

Yazının Devamı

Trend: Kovboy Çizmeleri

15 Ekim 2018

1970'lerin en trend ayakkabılarından olan ''kovboy çizmeleri'' bu sezon değişik desenlerde, şekillerde ayaklarda olacak. Hazır mıyız? Sadece bu kış değil yaz aylarında da kot bir şort, desenli salaş mini elbiseler altında çok göreceğiz. Hem de renk renk. Sizi bilmem ama ben doğru kombinlendiği sürece bu durumdan memnunum şahsen.

Klasik kovboy botlarının yanı sıra bu sezon yılan derisi baskılı çizmeler daha bir trend. Ama şöyle bir sır vereyim size; yılan derisi bu sezon çok trend evet ama seneye ya da sonra ki yıla demode olabilir. O yüzden kovboy botu alıp seneye bir köşeye atmak istemiyorsanız yatırımlık bir parçanız olsun. Düz renkleri tercih edebilirsiniz. Taba rengi gibi...

Nasıl kombinleyelim?

Ben en çok midi boy ya da uzun salaş etek ve elbiselerle yakıştırıyorum. Daracık elbiselerin altında modadan tamamen uzak duruyor. Uzun parçalı eteklerin altında göz kırpan bir kovboy botu ucu göze daha hoş gelecektir. Üstünüze yine salaş bir sweatshirt belki belinize bir kemer ile daha trend bir görüntü elde edebilirsiniz.

Benden bu kadar. Sevgiyle kalın.

Yazının Devamı

Trend: Saten Elbise

6 Eylül 2018

Herkesten önce size önümüzdeki günlerde son derece trend olacak bir şeyi fısıldamamı ister misiniz? Hangi moda sever istemez ki? Saten elbiselerinizi rafa kaldırdıysanız şimdi hepsini gidip dolaptan çıkarıyorsunuz. Ve hepsini en baş köşeye koyuyorsunuz. Saten devri başlıyor.

Hep gece bir davette giyilen bir tür olduğu düşünülse de şahsen en başta ben saten geceliklerimi bile bir kot ceketle, oversize bir kazakla giymeyi düşünüyorum. Saten kumaş itibariyle oldukça kırışmaya elverişli olsa da bence seven insanlar için bu bir problem olmayacaktır. Sıkıntı yapan varsa çantasına ufak bir ütü atıverecek.

Sonbaharda saten elbiseleri nasıl giyebiliriz?

Sonbaharda askılı mini- midi- maxi boy saten elbiselerinizin içine tek renk bir t-shirt giyerek beyaz bir sneakersla kombin yapabilirsiniz. Gözünüzde canlandırmanıza gerek yok, yormayacağım sizi. Tam da söylediğim kombinle bir fotoğraf yükledim.



Yazının Devamı

Vücut Tipimize Göre Hangi Mayo ve Bikinileri Seçmeliyiz?

28 Haziran 2018

Güneş tüm gücüyle sıcaklığını göstermeye başladı.

Malum bu aylar onun, güneşin ayları… Tatil için yazın gelmesini bekleyenler plajları, otelleri doldurdu bile.

Tüm mağazalarda mayo ve bikiniler görmemiz kaçınılmaz. Peki vücudumuz ne durumda? Ruhumuz gibi tatile hazır mı?

Vücut tipimize göre nasıl mayolar ya da bikiniler seçmeliyiz biraz bundan bahsetmek istiyorum. Ve tabi ki seçimlerimizi yaparken dikkat etmemiz gereken küçük hilelere…

Küçük Göğüslü Kadınlar

Yazının Devamı

Trend: Plastik Olan Her Şey!

7 Nisan 2018

2018 İlkbahar/Yaz sezonuna damgasına vuracak bir trendimiz var, alır mıydınız? Evet, Chanel’den Calvin Klein’e kadar pek çok marka plastiği kullanıyor. Bu bir plastik trençkot olabilir ya da bir çanta, ayakkabı, takı… Sınır yok. ‘’İçimiz dışımız bir’’ cümlesi tam da bu trende göre! Gizli saklı yok!

Yabancı defilelerin sıkı takipçilerindenseniz Karl Lagerfeld 2018 İlkbahar/Yaz defilesinde moda severlere giyilebilir plastik bir bot sunmuştu, dikkatinizi çekmemesi imkansız. Esasen o günden sonra plastik gündeme bomba gibi düştü.

Plastik, tamamen transparan yağmurluklar içinde bulunduğumuz ilkbahar ve önümüzdeki sonbahar sokak modasında sık sık karşımıza çıkacak!

Plastik çanta kullanımında içerisine ne koysak görüneceğinden rahatsız olup ama yine de bu trende uymak istiyorsanız şeffaf çanta içine boyutu daha küçük olan her hangi bir çantanızı kullanabilirsiniz. Böylece hem şeffaf plastik trendini yakalar hem de çanta içindekiler görünmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yazının Devamı

Trend: Leopar Deseni

27 Şubat 2018

Desenli olan her şeyin bir gün modasının geçeceğini biliriz. Minimal, tek renk bir kazağı yıllarca modası geçmeden giyebiliriz.

Leopar desen yıllardır hayatımızda olup son zamanlarda sokak stilinde bir hayli kullanılmakta. 2018 yılı leopar desenin ''top'' olacağı bir yıl!

Elbiseler, ayakkabılar, çantalar... Her yerde bu deseni göreceğinizden emin olabilirsiniz.

Leopar desenli parçaları nasıl kombinlemeliyiz?

Leopar oldukça göz yoran bir desen olduğu için tek renk, göze çarpmayan parçalar ile kombinlemekte fayda var. Leopar desenli bir etek giyiyorsak siyah bir boğazlı kazak tercih edebiliriz. Tabi herkesin stili aynı olacak diye bir durum yok. Kimisi renkleri ve desenleri karıştırmayı sever. (Ki renk ve desenleri karıştırmak son yıllarda oldukça trend) Leopar elbise giyip, yılan derisi bir trençkot giyebilirsiniz. Bu iş tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış.

Yazının Devamı