Bölge yanıyor! Suriye’den sonra İsrail’in Gazze’ye füze yağdırdığı günlerde Hasan Cemal, Namık Durukan’la birlikte Kuzey Irak’taydı. Mesud Barzani ile yaptığı röportajdaki bir cümle Ortadoğu’nun değişmeyen yazgısını özetliyordu.
Sınırlarımızın ötesindeki ateş bölgeyi ve doğal olarak Türkiye’yi de tehdit ediyordu.
Kürt sorunu ve Kuzey Irak denilince akla ilk gelen gazeteci yazarlar arasındadır, Hasan Cemal.
Hasan ağabey, masa başında oturmayı sevmez. Onun gazetecilik anlayışı ‘sınır tanımaz!’
İstanbul’da ‘canı sıkıldığında’ sahaya çıkar, Namık’ı da yanına alarak, Güneydoğu’yu, Kuzey Irak’ı dolaşır. Dağ tepe demez Kandil’e uzanır. Barış için yazar.
Bu defa Barzani ve Talabani ile görüştü.
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin PKK’nın silahsızlandırılması sürecinde oynadığı rolü anlattı. Tarihe not düştü.
Talabani’nin ‘Kardeşim Erdoğan, Barışı Getir’ sözleri Milliyet’in manşetindeydi.
Televizyonlar, internet siteleri ve dış basında hayli yankı buldu Hasan Cemal’in röportajları.
Meslek ustamız bir yazarın genç bir muhabir heyecanıyla yollara düşüp yaptığı röportajları için Hasan Cemal’e Yazı İşleri ve okurlarımız adına teşekkür ediyoruz.
ADIM ADIM ANADOLU
Milliyet’in yazar ve yöneticileriyle bölgelerde yaptığı toplantılardan üçü daha gerçekleşti.
Ankara Temsilcimiz Fikret Bila’nın Ekonomi servisimizle birlikte düzenlendiği ‘Geleceğe Yatırım, Türkiye’ye Yatırım’ başlıklı toplantılar, Hatay, Adana ve Gaziantep’te yapıldı.
Türkiye’nin sanayileşme ve kalkınma atağında zirve yapan üç ilimiz, Suriye krizine karşın Ortadoğu’ya yönelik ihracatın da can damarı. Toplantılara kentlerin ticaret ve sanayi odaları temsilcileri, STK’lar, üniversiteler katılıyorlar. Hatay’da Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adana’da Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gaziantep’te Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin’i yanı sıra vali ve yerel yöneticiler bulundular.
Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören toplantılara ev sahipliği yapıyor.
Sırada şimdi İzmir var.
İLKE GÜRSOY YUVAYA DÖNDÜ
Milliyet’te yetişen genç editörlerden İlke Gürsoy kısa bir ayrılıktan sonra yuvaya döndü. Şu sıralar ‘arı kovanı’ gibi işleyen mutfakta Genel Yayın Yönetmeni Yardımcımız Umut Alphan ve Yayın Koordinatörümüz Tahir Özyurtseven’in yüklerini paylaşmak üzere birinci sayfadan sorumlu Yazıişleri Müdürü olarak göreve başladı.
İlke’ye hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz.
HASLET’İN BANTLARI
Onca gerilim arasında usta karikatürist Haslet’in birinci sayfadan yayımlamaya başladığımız bantları pazarları da olsa yüzleri gülümsetiyor. Gani Müjde’nin ‘Gülmesini Bilmeyen Dükkan Açmasın’ dediği gibi, pazarın keyfini çıkarmak isteyenler Haslet‘in mizahını ıskalamasın.
SPORDA YENİLİKLER
Milliyet’in spordaki geleneksel üstünlüğünü röportajlar ve yeni isimlerle pekiştiriyoruz.
Usta gazeteci-yazar Bilal Meşe, İspanya’da Arda Turan ve Emre Belözoğlu ile gerçekleştirdiği röportajların ardından eski Beşiktaş’lı Nihat Kahveci’nin ‘hocalık’ günlerini sayfalarımıza taşıdı.
Futbolun saygın bir ismi daha, Milliyet Spor’da yazmaya başladı.
Milli Takımlar eski yardımcı antrenörü ve eski Fenerbahçe kaptanı Oğuz Çetin aramıza katıldı.
Oğuz Çetin, saygın kişiliğiyle Milliyet’e çok yakışan bir isim.
Futbolculuğu, teknik yöneticiliğinden sonra yorumculuğuyla da Türk futboluna katkılarını sürdüreceğine inanıyoruz.
Aramıza hoş geldiniz.
KİTAP FUARI, SANAT GÜNLERİ
Milliyet, çocuk ve gençlik edebiyatı temalı Uluslararası İstanbul Kitap ve Sanat Fuarı’nı hafta boyunca her gün tam sayfa yansıtacak. İmza günlerini, yazar buluşmalarını, yeni yayınları geniş bir muhabir ve yazar kadrosuyla izliyoruz.
Filiz Aygündüz, Ayşegül Sönmez ve Pelin Batu, kültür ve sanat etkinlikleri, sergi ve müzeleri yakından izleyerek bu etkinlikleri sayfalarımıza taşıyacaklar.
Sevindirici iki gelişme açlık grevlerinin sona erecek olması ve Suriye’de üç aydır rehin tutulan meslektaşımız Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılması ve CHP heyetinin Şam’daki temaslarının ardından Türkiye’ye dönmesiydi. Kendisine geçmiş olsun, diyoruz.
Ana gazete ve ekleriyle dopdolu bir gazete çıkarmak için 24 saat az gelmeye başladı.
Milliyet’i ‘okunmak için’ çıkarıyoruz.
Gazetenin elde kalma süresi giderek artıyor. Çünkü içerik zenginleşiyor. Bu emeğin tiraja da yansımaya başladığını görmek bizleri mutlu ediyor.
Saygılarımla.