Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Göztepe, Osmanlıspor deplasmanında aldığı 3 puanla hem moral buldu hemde gelecek adına taraftarlarına umut verdi. Maçın teknik analizine gelince,
- Osmanlıspor 3 puanla tanışmak adına Özer, Serdar Gürler, Doukara ve Umar Aminu gibi oyuna 4 hücum özellikleri üst düzeyde olan oyuncularla başladı. Göztepe Osmanlıspor’un bu oyunu karşısında iyi mücadele etti. Ve Osmanlıspor’un hızını ilk 20 dakikadan sonra kesti.
- Kaleci Beto, 2 hava topunda yanlış zamanlamasına karşın başarılıydı. Göztepe’nin bu maçta görevini başarıyla yapan bölgelerinin başında defansının merkezi geliyordu. Kadu ve Peybernes iyi oynadılar.
- Orta alanda pozisyon bilgisi ve oyun aklı yüksek Castro oyunun yıldızıydı. Selçuk sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen maç boyunca görevini yaptı. Scorione iki yönlü ve doğru oynadı. Sabri hem görevini hem de abiliğini iyi yaptı. Sol bek Traore her geçen gün çok daha iyi oluyor.
- Hücumda Tayfur ve jahovic hem 2 golün kahramanı hemde hücumun etkili oyuncularıydı. Sonradan oyuna giren Halil hem hücum hem de defansif açıdan takıma büyük katkısı oldu. İkinci yarı başlarken Osmanlıspor’un ilk yarıdaki en iyi ve etkili oyuncusu Aminu Umar’ı oyundan çıkaran bir anlayışı teknik açıdan anlamak mümkün değildi. Göztepe’nin de ekmeğine yağ sürdü.
- Göztepe ikinci yarıda kontrollü, kısa paslı Castro’nun liderliğinde topun kendisinde kalmasını sağlayan bir oyun anlayışıyla rakibininde dengesini bozdu. En önemlisi galibiyeti koruma düşüncesiyle kendi alanına çekilmedi.
- Göztepe deplasmanda da 3 puanla tanıştı. Elbette maç içinde kendi taktiğini ve oyun anlayışını rakibine kabul ettirerek hem 3 puanı hemde alkışı hak etti. Buda gösteriyor ki Göztepe doğru yönetim, doğru teknik adam ve doğru oyun felsefesiyle gelinen nokta sevdiğim ve anlamı büyük bir sözde olduğu gibi ‘Bugün, yarının gölgesidir’ doğrultusunda geleceğe umutla bakmamıza neden oluyor.