Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bursaspor’u 2-1 mağlup eden siyah beyazlılar yeniden zirve yarışına tutundu. Altay, bu sezon ilk kez mücadele ettiği Menemen İlçe Stadı’nda hedeflediği taraftar baskısını oluşturdu ve Süper Lig yarışında bende varım dedi

Altay ev sahibi olarak ilk defa çıktığı Menemen Stadı’nda rakibi Bursaspor karşısında seyirci desteğini arkasına alarak, iştahlı futbolunu büyük destekle birleştirip, kazandığı 3 puanla büyük bir sevinç yaşadı.

Mücadele, heyecan ve coşku bakımından Altay adına her şey çok güzeldi. Oyun planını maçtan mutlak 3 puanla ayrılmak üzerine kurmuştu. Oyuna hızlı ve inançlı başladı. 8. dakikada Kappel’in şutunu kaleci Çağlar kornere çeldi. Kornerden gelen topu Marco kafa ile ağlara gönderdi ve Altay 1-0 öne geçti.

İlk 20 dakikada oyunun hakimi Altay’dı. Sonrasında Bursaspor oyuna ağırlığını koydu. Bence bunun nedeni Altay’ın Tatos, Putsila, Tavares ve Deniz ile kurulu orta alanının teknik özelliklerinin çok iyi olması ve pas oyununu iyi yapması. Ancak eksikleri pres güçlerinin ve rakibinin baskısı karşısında yaşadıkları sıkıntıydı. Altay’ın yaptığı 3 değişikliğinde bu orta saha oyuncularından olması bu sıkıntılardan dolayıydı.

Altay’da her futbolcu görevini yaptı. Ancak Kappel harika bir yetenek. Hızlı bir biçimde rakip kaleye gidiyor. Gücü, hızı ve çabukluğuyla fark yaratıyor. Özellikle ikinci golde Tatos’a “Al da at” demesi muhteşemdi. Kısacası maçın önemli adamlarından birisiydi.

Futbolda form geçici, klas ise kalıcı bir özelliktir. İşte kral Marco Paşa... Golünü attı. Hem de topsuz alan bilgisi ve mücade gücüyle, ileride top tutmaya çalıştı. Özellikle ikinci yarı Bursa’nın defans oyuncularıyla kıyasıya boğuştu.

Savunmanın merkezinde Gencer ve Abdülkerim, tecrübeli ve hızlı düşünen, kademeyi bilen hava toplarında hakim ve güçlüler. İyide top kullanıyorlar. (Abdülkerim’in 58. dakikada soldan sağa 50 metrelik pası şahaneydi.)

Kaleci Emre’ye karşı ön yargılı davranışlara katılmıyorum. Geçen hafta maçta hatalı gol yemiş olabilir. Bu maçta görevini yaptı. Bence golde hatası yoktu. İki bek Erhan ve Mustafa Murat’ın mücadelesi iyiydi. Ancak hücuma istenilen düzeyde katkı veremediler.

Maçın ikinci yarısı Bursa baskısıyla geçti. Ancak Altay dengeli ve derinliği olan savunma anlayışıyla oynadı. En önemlisi 3 puan adına mücadele etti ve koştu. Disiplinli oyun anlayışından taviz vermedi. Kazandığı toplarla hızlı hücuma çıktı.

Altay, dirençli ve bilinçli oyunun sonucunda Bursa karşısında 3 puanı kazandı ve futbol kamuoyuna “Ben Süper Lig yarışının içinde varım” dedi.