Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Denizlispor evinde Konyaspor’dan sonra Kasımpaşa’ya da mağlup olup sevenlerini üzdü.

Maçın 1. yarısında Denizlispor hızlı, defans arkasına attığı doğru pasları Rodallega’yı buluşturdu. Bilhassa 77. ve 35. dakikalarda Rodellega, 2 net pozisyonu kaçırdı. (Elbette Kasımpaşa kalecisi Fatih’in de performansı üst düzeydeydi)

45+3’de Sackey’un kafa şutunun Kasımpaşa defansı tarafından boş kaleden çıkarılması, Denizlispor adına şanssızlıktı. Elbette gol pozisyonlarını değerlendirip öne geçse, maçın gidişatı çok farklı olacaktı.

Birinci yarıda maçın kontrolü Denizlispor’da iken bu rolü rakibine kaptırdı. Kasımpaşa bu yarıda daha disiplinli ve bilinçli bir oyun oynadı. Topu kanatlara taşıdı çok hızlı ataklar geliştirdi. Gol pozisyonları da buldu. Bu oyun anlayışı sonucunda 68. dakikada Hajradinovic’in golü ile 1-0 öne geçti. (Bu golün analizinde Denizlispor’un orta alan ve defans hataları net bir biçimde göründü)

Bence yapılan hataların başında Denizlispor, rakibine rahat pas yapma şansı verdi. Boş alanlara karşı tedbir alamadı, Kasımpaşa’nın kanat bindirmeleri karşısında çaresiz kaldı. 72. dakikada Kasımpaşa adına oyuna giren Özgür Çek, 3 net gol pozisyonunu değerlendiremedi.

Denizlispor oyundaki bu olumsuzluklarına rağmen 85. dakikada Estupiñán’nın şutunun direkten dönmesi büyük bir şanssızlıktı. Kendi evindeki oyun anlamındaki düşüş yine devam etti.

lBizim bildiğimiz Denizlispor irade gücü, mücadele ruhu üst düzeyde olan bir takımdı. En önemlisi asla pes etmem düşüncesini oyun anlamında yeniden en üst düzeye çıkarıp seyircisinin mutluluk duyacağı bir takım olacağına inanıyorum.