Gamze Ünsal

Gamze Ünsal

a.gamzeunsal@gmilliyet.com

Tüm Yazıları

Fransızlar bu işi biliyor, mükemmel olarak da uyguluyor. Şehircilik, şehir planlamacılığı deyince, ilk akla gelen şehirler hep Fransa’da. Cannes da, Fransızların sihirli değneği dokundurmuş oldukları bir cennet.
Bembeyaz plajlar, pırıl pırıl bir deniz, şıklık, trend, lüks, klas ve elegant aklınıza gelen ne varsa, hepsi Cannes’da.
Burası bir festivaller kenti. Meşhur Cannes Film Festivali’nin yanısıra her sene genellikle, eylül ortalarında düzenlenen “Boat Show” da buraya ayrı bir hareketlilik getiriyor. Burası yılın pek çok ayı, tekne dünyasının devlerini buluşturan bir merkez halini almış durumda. En son Azimut Benetti firmasının konuklarını ağırlayan Cannes, tekne piyasasında dünyanın önde gelen organizasyonlarından birine daha ev sahipliği yapmış oldu. Ancak dediğim gibi burası Cannes. Burada herşeyin en güzeli, en lüksü, en iddialısı bulunmak zorunda. Tıpkı dünyaca ünlü, Cannes Film Festivali’nde olduğu gibi. Sakin sakin sahilde yürürken, “Grand Audutorium” tüm heybeti ile hayal gücünüzü, festivalin yapıldığı zamanlara sürüklüyor. Kırmızı halı üzerinde Brad Pitt’lerin, Carla Bruni’lerin, Russel Crowe’ların, Tarantino’ların yürüdüğünü görür gibi oluyorsunuz.
Cannes aslında İzmir’imizi andıran bir yer. Mesela bizim Kordonboyu’muza çok benzer bir sahil şeridi var: La Crosette. Günün her saati işlek ve aktif. Sonra insanları güzel ve şık; tıpkı güzel İzmir’imizin güzel insanları gibi.

Haberin Devamı

İzmir’in Kordon’u: LA CROSETTE

OTELLER
Fransız ve dünya şöhretlerinin uğrak yeri; Hotel Carlton, mükemmel servisi ile doğru bir seçim olabilir. Otelin oda kapılarının üzerinde, daha önce o odada kalmış olan ünlülerin isimleri yazılı.
Hotel Martinez “Michelin 3 Star Mutfağı” ile, hakikaten çok nezih bir ortam sunuyor. Güzel manzara seyredeyim, şehir merkezine yakınlık çok önemli değil diyorsanız; Hotel Tiara da bir alternatif olabilir.

ALIŞVERİŞ
Sahilde sıra sıra dizilmiş butikler, aklınızı uçuracak. Aman tedbirli gidin, kendinize “Fazla alışveriş yapmayacağım” diye sözler verin. Bu kadar şıklık, güzellik, lüks içinde çıldırmadan kendinizi sıkı tutun ve her zamanki gibi sevgiyle kalın...