Gani Müjde

Gani Müjde

-

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


       Kenan Evren’in denize attığı plaketlerle ilgili olarak çevre bakanlığının kendisine ceza vereceğini, haberi okuduğum an anlamıştım zaten.
       Ama benim için önemlisi denize atılan plaketler için ceza verilmesi kadar bu plaketlerin Kenan Paşa’ya ne amaçla verildiğiydi...
       ***
       Halat imalatçıları derneği: ‘Asmayalım da besleyelim mi’ dediği için halat imalatçılarının takdirini kazanmıştı sevgili cumhurbaşkanımız.

       Sergi açamamış ressamlar derneği plaketi: “Kader arkadaşımıza" diye başlayan bu plaket, Plastik Sanatlar Derneği tarafından derneğe 500 metre yaklaşması yasaklanmış ressamları aynı çatı altında toplayan ressamlara ait birliğin bir ürünü.

       Edirne’de doğmuş Niğde’li Karslılar şükran plaketi: Niğde’de yaptığı konuşmaya “Sevgili Karslılar" diye başlayan ve “Sevgili Edirneliler" diye devam eden cumhurbaşkanımızı yalancı çıkartmamak için hazırlanmış bu güzelim plaket de suyu boylayanlar arasında. Doğrusunu söylemek gerekirse ben de olsa atardım...

       Kırmızı ampul sanayicileri birliği: Sokağa çıkma yasağı nedeni ile evlerinde kapalı kalan insanlar kırmızı ışıkların altında aşk yapmayacaklardı da ne yapacaklardı?

       Yakıt sanayicileri derneği: Dünyada ilk kez solcu kitaplarla çalışan kalorifer kazanlarının ve filmlerle çalışan termosifonun icadına yaptığı katkılardan dolayı verilmiş bu plaket.

       Dünya işkenceciler birliği Plaketi: “Bizde taş gibi delikanlılar varken, niye cop kullanalım?" diyerek gözaltındaki tecavüzlere enfes bir yorum getiren Turgut Paşa’yı başbakan adayı yapan eşsiz insana diye yazıyor plaketin altında... Ben de olsam denize atardım. Hatta plaketin yanında Turgut Paşa da olurdu...

       İmam Hatip Liseliler Birliği: Açılmasına ön ayak olduğu yüzlerce imam hatip lisesi adına verilen bu plakette şöyle yazıyor. “Siz olmasaydınız biz yoktuk"

       Bağırnak Gaydırı Guppak Cemile Festivali jüri özel onur ödülü: Yaptığı yurt gezisi sırasında tam da festival zamanı Denizli’nin Bağırnak ilçesindeki benzinciye uğrayarak festivale ve demokrasiye katkıda bulunan cumhurbaşkanına verilen bu ödül, bir sonraki sene de tecavüzcü Coşkun’a verilmiş sonraki seneler ise festival parasızlıktan dolayı yapılamamıştı.

       Altın Kelebek ödülü: Bu ödül at yetiştiricileri birliği tarafından verilmiştir ve Hürriyet’in ilavesi Kelebek gazetesinin verdiği ödülle bir ilgisi yoktur.

       Kadir Tapucu’nun tost - iti
      
  • Banu Alkan’ın kasetinden sonra şalı da Taksim Meydanı’nda dağıtılacak.
  • Onu malzemeyi bol kaçırmış olsam da ben yarattım ama değerimi bilemedi. Şimdi yeni Afroditler yaratmak için arkeolojik kazılar yapılacak.
  • Yaratamazsan yaratırlar gülüüüm... İyi bir şarkı sözü olabilir.
  • Banu Alkan’ın bütün sırları basına açıklanacak. Örneğin 90-60-90’ım diyor ama gerçek ölçülerini kimse bilmiyor.

           Tarihte Bugün:
           Geçen haftaki yazım üzerine genel müdürlükten arayan Zafer Bey’in tüm nezaketine ve ilgisine rağmen Türk Telekom’un evime telefon bağlayamayışının 4 ay 25’inci günü.
           (Tören Programı)
           08.00 Graham Bell’in mezarı ziyaret edilecek ve telefonun mucidi mezarında ters çevrilecek.
           09.30 Kibrit kutularından telefon yapılacak. (Alternatif telefon. Hiç yoktan iyidir).




    Yazara E-Posta: g.mujde@milliyet.com.tr