Yazarlar Gözlerime inanamıyorum

Gözlerime inanamıyorum

09.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gözlerime inanamıyorum

Gözlerime inanamıyorum

Tamer HEPER

Bir apartmanın giriş katında oturuyorum. Apartmanımızın yönetim planında bahçeye çöp atılmaz, balkonlardan halı silkilmez hükmü var ama üst kattakiler bahçeye çöp de atıyor, balkondan halı da silkiyor. Buna engel olma imkanı yok mu?
T.B. - İstanbul
Sayın okuyucum, sorusunu müteaddit defalar sorduğunu ve yanıt alamadığını yazıyor. Emin olun ki böyle bir problemin kaldığını tahmin etmiyordum. Üst katta oturanın alt kattakinin başına halı silkmesinin nasıl düşünülebileceğini, bunun nasıl yapılabileceğini hayal edemiyorum. Bunun önlenmesi için yönetim planına hüküm koymaya gerek var mı? Bu en basit toplum kuralı. Keza çöplerin bahçeye atılmayacağını yönetim planına koymaya gerek var mı? Bahçe çöplük mü? Bu meselelerin artık toplumda hallolduğunu görmek istiyoruz.
Kat mülkiyetine göre rahatsız edici davranışların önlenmesi için hakimden karar alınabilir, çekilmezlik halinde o dairenin sahibi hakkında dava açılarak dairesi rayiç bedelle elinden alınır ama doğrusu bu hüküm konurken herhalde halı silkme kadar medeniyet dışı bir davranış düşünülmemiştir. Dünyada cemiyet dışı insanlara verilen en büyük ceza ayıplamadır, deme ki bizde hala başka türlü cezalar gerekiyor.