Yazarlar Hepsini yapın

Hepsini yapın

13.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hepsini yapın

Hepsini yapın

Tamer HEPER

Yazlık apartmanımızın su ihtiyacı binamızın yanındaki su kuyusundan karşılanmaktadır. Ancak yandaki parselde gayrı nizami bir inşaat yapılmakla kalınmadı binanın foseptik çukuru bizim kuyumuza üç metre mesafeye getirildi. Şimdi buradan sızacak pis suların kuyumuzu kirletme tehdidi altında kaldık. Bunu kime şikayet edebiliriz?
V. K. İstanbul
Doğrusu yapılan inşaat gayrı nizami ise bunu yabana atmayın. Demek ki tasdikli bir projesi veya imar durumu yok. Öyleyse yapılmakta olan böyle bir inşaata belediyenin müdahale etmesi gerekir. Bu bir.
İkincisi, bir projeye bağlı olmadan yapılan foseptik muhakkak ki çevre kirliliği yaratacaktır. Çevre kirliliği konusunda idari makamların müdahale yetkisi var. Mesela 2872 sayılı kanuna göre çevreyi kirletenlerin faaliyetinden zarar görenler idari makamlara başvurabilir. İdari makamlar da kirletmeyi menedeceği gibi para cezası verebilirler. Sizin idari makam olarak başvuracağınız yer kaymakamlıktır. Dolayısı ile inşaatın ruhsatı yönünden belediyeye başvurabileceğiniz gibi 2872 sayılı kanun yönünden de kaymakamlığa başvurabilirsiniz. Hatta bulunduğunuz yerdeki mahkemelerden birine başvurup inşaatın durdurulması için tedbir kararı verilmesini isteyebilirsiniz. Bana kalırsa hepsini yapın.