Hilmi Gültay

Hilmi Gültay

ege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Karşıyaka Mavişehir sakinleri, semtin eski günlerini arıyor. Bu bölgede yaşayanlar, çevrelerindeki düzensizliklerden, en çok da gürültüden rahatsız.

Vatandaşlar, sahilin önceden cennet gibi olduğunu belirtiyor, “Şimdi ise cehenneme çevirdiler. Bakıyoruz, berduşlar var, köpekler havlıyor. Şöyle bir sahile çıktığımızda rahat hareket edemiyoruz. Trafik ve asayış polisi de geliyordu eskiden. Şimdi harabe gibi oldu. Kimsenin umurunda değil” diye şikâyette bulunuyor.

Akşamları camdan baktıklarında polisin tepe lambasını gördüklerini, bunun da kendilerine güven verdiğini belirten vatandaşlar, “Bu uygulamanın daha sıklıkla sürmesini istiyoruz. Çünkü, polisimiz caydırıcı güçtür. Onlar sayesinde güvenle hareket ediyoruz” diyor.

Haberin Devamı

‘Branda zorunlu’

Vatandaşların bir diğer sitemi de süren inşaatlara. Çevreye toz toprak saçıldığını, kirlilik ve gürültü nedeniyle özellikle yaşlı ve çocukların kötü havayı solumak zorunda kaldığını vurgulayan sakinler, “Çıkarılan toprak atıklar da TIR’larla taşınırken bazı olumsuzluklar dikkatimizi çekiyor. Üzerlerinde branda olmadığını görüyüruz” saptamasını yapıyor. Çok haklılar... 2918 sayılı Trafik Yasası gereği, üzerlerinin kalın brandayla örtülmesi zorunlu. Aksi durumda ağır para cezası uygulanması gerekiyor.

Sokaklar tozla kaplanırken, araçların renkleri dahi seçilemiyor. Park halindeki araçların da renkleri değişiyor! Sürücüler ve sitedeki okula giden çocuklar, sabahları temiz hava değil de toz soluyorlar!

Havai fişek...

Bazı geceler, sahil kesiminde bulunan Çanakkale Şehitleri Anıt Meydanı civarındaki sokak köpekleri havlıyor. Bu köpekler, tasmayla dolaştırılan ev köpeklerine bile saldırıyor. Vatandaşımız huzursuz oluyor.

Havai fişek yasağına da tam olarak uyulmuyor. Yetkililerin, bu konuda da gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda İzmir polisinin de bir uyarısı vardı. Spor müsabakalarında ve düğün, eğlence gibi ortamlarda havai fişek, maytap ve meşale gibi; piroteknik maddelerin zamansız ve uygun olmayan amaçlarla kullanılmasının yasak olduğu belirtilmişti. Bu maddelerin satışı da yasaklanmıştı. İzinsiz ve rasgele kullanılan fişeklerin maddi ve manevi zararlara sebep olacağı gibi, suç teşkil edeceği de unutulmamalı! Bazen de dikkat ediyorum...

Haberin Devamı

Dikkate sunuyoruz...

Cuma, cumartesi ve pazar geceleri 22.00’den sonra kısa süreli patlayıcı sesi duyuluyor. Bu durum, çevrede oturanları tedirgin ediyor. Sokak köpekleri bile hep birlikte havlıyor. Anıt meydan dedik... Çanakkale kahramanlarının resimlerinin yanında, civara park eden araçlar, çimin üzerinde ve deniz kenarında içki içenler ve çevre kirliliği. Ne kadar üzücü, değil mi?

Sayın Valimiz ve yetkililer... Mavişehir’de yaşayanlar, yurdumuzdaki bütün vatandaşlarımız gibi huzur ortamının daha da artmasını istiyor ve çevrelerindeki aksaklıkları paylaşıyor. Sizlerin görevinizi titizlikle yaptığınızı ve halkın huzur ve güvenliği için gereken bütün önlemleri aldığınızı biliyoruz. Bu istek ve önerileri de daha sağlıklı ve güvenli bir çevre için dikkatinize sunuyoruz.