İstanbul’da yeme-içme hayatı daha da hareketleniyor. Agatha Christie’nin doğumunun 125’inci yılı için Pera Palace Hotel Jumeirah organizasyonlar yapacak. 5 çaylarını kaçırmayın ve çay sonrası Christie’nin konakladığı odayı gezin... Hilton Bomonti İstanbul’un executive şefi Yannis Manikis dünya Hilton’ları içinde en iyi şef seçildi. Globe restorandaki dünya mutfağı menüsünü deneyin... Dünya yıldızlarının mutfaktaki sihirbazı olarak anılan Tom Wolfe, 8-17 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek Food Art Festivali’ne katılacak
TAKILIN
Her şey taze tüketiliyor
İKİ ortaklı bir mekan Bistro Cabana. Kendileri şirket yöneticisi ama yeme-içmeyi sevince çok emek harcayıp Ataşehir’deki Bistro Cabana’yı açmışlar. 7 metrelik tavan yüksekliği ve renkli bir mimarisi var. Menü çok geniş. Baharattan kullandıkları un ve reçellere kadar her şey özel olarak bu mekan için getiriliyor. Asla dondurulmuş gıda kullanmıyorlar, her şey taze tüketiliyor. Buraya öğle yemeğine gidip dört saat oturdum. Pazı sarma, tulum ve biftekli pizza favorilerim. Cuma ve cumartesi geceleri canlı müzik de yapılıyor.
DENEYİN
Aylık menüleri var
SİHİRLİ bir kutu gibi Elmadağ’daki Divan İstanbul oteli. Her seferinde yeni bir şeyle karşılaşıyorsunuz. İçindeki restoranlarda değişik lezzetler sunuluyor. Divan Lokantası kendi menüsü dışında aylık özel menüler oluşturuyor. Geçen ay kuşkonmaza yetişememiştim, bu ay et ve mantar menüsüne yetiştim. Size de kaçırmamanızı öneriyorum. Steak&mushroom menüsünde etinizden sonra dört farklı mantar ve soslarınızı seçiyorsunuz, yanında da garnitürleri. Şef Giancarlo Gottardo mayısta da enginar menüsünün başlayacağını söyledi.
DEĞERLENDİRİN
Seçiminizi yapın
SOKAĞA çıkmadan, evinizde oturararak da güneş gözlüğü deneyebilirsiniz. Önce ben de “Nasıl?” diye kendime sordum. Tümüyle bir Türk markasının ürünleri bunlar. Kurucusu Özlem Gürdağ. Uzun yıllar Uzakdoğu’da yaşamış ve çalışmış. eyeconnection.com adresi üzerinden istediğiniz modeli seçiyor ve canlı video ile
3 boyutlu deneyebiliyorsunuz. “Hayır, ben kendim denemek istiyorum” derseniz Eyeconnection’ın Nişantaşı,
Hüsrev Gerede Caddesi’nde yer alan güzel bir dükkanı var.
TADINA BAKIN
Çeşit çeşit tatlı
ARNAVUTKÖY’de hoş bir pastane ve fırın Vacilando. Müşterilerine sunduğu tatlar ise nefis. “Vacilando ne demek?” diye sorduğumda yolculuğun kendisine varacağı yerden daha çok önem veren kişi demek olduğunu söylediler. Bir evin mutfağı gibi sevimli, yaşayan bir mekan. Sahibi Özge Kırış her gün yeni bir tatlıyı menüye ekliyor. Sipariş üzerine turtalar, pastalar, kişler ve kekler yapıyor. İçeride sadece iki masa, dışarıda ise minik tabureler var. Her şey günlük yapılıyor. Vacilando pazar hariç
her gün açık.